Päikesejaama ehituse kulg on aeglustunud

Laura Vadam
, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paikre plaanib jaama rajada prügila kohale.
Paikre plaanib jaama rajada prügila kohale. Foto: Mailiis Ollino

Paikre kunagise Rääma prügila kohale plaanitava päikeseelektrijaama projekti kulg on aeglustunud, kuna ettevõte ootab keskkonnaameti heakskiitu.

Keskkonnaameti juhataja Sulev Vare hinnangul toob prügimäe krundile planeeritav jaam kaasa mitu riski, mis ümbritsevaid piirkondi mõjutavad. “Ala sulgemisel kinnitas Pärnumaa keskkonnateenistus prügilale 30aastase järelhoolduse perioodi, mille eesmärk on jälgida seal veel toimuvaid lagunemisprotsesse,” selgitas Vare. Juhataja sõnutsi ei sobi 2011. aastal suletud Rääma tänava prügila ehituseks, sest kontroll- ja seireandmed annavad kinnitust seal veel käivate protsesside kohta.

Projekti hinnanud keskkonnaamet arvab, et keskkonnaohtude vältimiseks on kõige otstarbekam ja kiirem variant päikesepaneelide pargile sobivam asukoht otsida. “Prügila sulgemisel ei ole arvesse võetud, et ala võiks muuks tegevuseks kasutada,” täpsustas Vare. Raba tänava jäätmekäitlusala on kaetud keskkonnamõjusid vähendava katte ja kaldega. Päikeseelektrijaama ehitusel muudetakse aga maa-ala planeeringut.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles