Jaanson on väärika medali nominent

Enn Hallik
, sporditoimetuse juht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PP

Sügisel tippspordist taandunud, poliitikas uue väljakutse leidnud ja nüüd riigikogu töösse sisse elav sõudelegend Jüri Jaanson on esitatud Thomas Kelleri medali saamiseks ja jõudnud vähemalt nominendi staatusse.

Rahvusvahelise sõudeliidu kunagise presidendi Thomas Kelleri nimeline 18karaadine kullast medal, mida antakse alates 1990-ndast aastas välja tavaliselt vaid üks, on sõudemaailma üks hinnatumaid autasusid. Selle saamise eelduseks on olla parim spordis, aga ehk tähtsamgi näidata

Tänavused viis nominenti on avaliku hääletamise tulemuste ja FISA ühendkomitee otsuse alusel tšehh Vaclav Chalupa, Uus-Meremaa kaksikõed Caroline ja Georgina Evers-Swindell, Jüri Jaanson ja soomlane Pertti Karppinen.

Võitja otsustab Thomas Kelleri medali komitee, mida juhib Thomas Kelleri poeg Dominik ja kuhu kuuluvad FISA tegevdirektor Matt Smith, FISA volikogu liikmed John Boultbee ja Tricia Smith, FISA volikogu auliige Thor Nilsen (Jaansoni treener Sydney olümpiani. E. H.) ja olümpiavõitja ning sõudeekspert Martin Cross.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles