Saksa liidumaa esindus huvitus e-teenustest

Teet Roosaar
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saksa tehnoloogiakool.
Saksa tehnoloogiakool. Foto: Urmas Luik

Pärnu Saksa tehnoloogiakooli Tallinna filiaali külastanud Saksamaa Nordrhein-Westfaleni liidumaa (NRW) delegatsioon tutvus Eesti e-teenustega ja kavatseb neid kodumaal rakendada.

Saksa tehnoloogiakool on NRW sihtasutuse Bildung und Handwerk tütarorganisatsioon Eestis. Tallinnas käinud liidumaa delegatsioon eesotsas maavanema Manfred Mülleriga uudistas e-teenustega tutvumiseks Tallinna tehnikaülikooli Mektory keskust ja sealset Saksa tehnoloogiakooli filiaali.

"Neid hämmastas, et 98 protsenti retseptidest, 99 protsenti pangatehingutest ja 98 protsenti maksudeklaratsioonidest tehakse e-teenuste abil," loetles kooli direktor Indrek Alekõrs. "Sakslastele mõjus ka asjaolu, et auto võib sisuliselt osta diivanilt tõusmata ja maksudeklaratsiooni täita kahe–kolme minutiga. Tundub, et Eesti eesistumine on andnud sakslastele tugeva tõuke selles vallas edasi liikumiseks."

Liidumaa juhid kavatsevad Eestist eeskuju võttes hakata Saksamaal e-teenuseid kasutama. Sel aastal oodatakse külla delegatsiooni Tallinnast, 19. oktoobril ilmus liidumaa ajalehes Westfalen-Blatt kirjutis meie edusammudest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles