Põnevuslahing: korvpallurid alistasid TTÜ lisaajal

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Alexela korvpalli meistriliigas alistas Pärnu Sadama meeskond kodusaalis lisaajal TTÜ 85:80. 

Enne matši paiknesid klubid liigatabelis vastavalt seitsmendal ja kuuendal kohal. Pärnul oli kirjas võit ja viis kaotust, TTÜ-l võit ja neli kaotust. Pärnakad alistasid möödunud kuul võõrsil 80:53 ülikooli meeskonna.

Täna kulges esimene poolaeg võrdsete heitlusena. Pikale pausile mindi Pärnu 35:33 eduseisus. Teinegi poolaeg möödus punkt punktis, kumbki meeskond ei pääsenud eest ära. Enne viimast veerandaega juhtis TTÜ 57:53.

Otsustavat mänguperioodi alustasid paremini külalised, kes said kaheksa punktiga ette. Kaks minutit enne matši lõppu tulid pärnakad järele ja pääsesid juhtimagi, kui Timo Eichfuss tabas rünnaku viimasel sekundil raske kolmese. 

15 sekundit enne matši lõppu avanes TTÜ pärnakast mängujuhil Norman Käbinil võimalus ülikoolimeeskond 69:70 kaotusseisust juhtima viia, kui tal oli kasutada kaks vabaviset. Käbin tabas üksnes esimese. Ründelaud läks TTÜ-le, kuid Karl-Johan Lipsul õnnestus pall vahelt näpata.

Viimasel rünnakul tehti Pärnu kaptenile Rannar Raabile viga ja ta pääses 70:70 seisul vabaviskejoonele. Seni kõik neli vabaviset tabanud Raap pani aga mõlemad mööda. Lisaaeg!

Lisaaega alustasid paremini pärnakad. Saimon Sutt tabas neljanda kolmepunktiviske, peale selle korvid Lipsult ja Mihkel Kirveselt. Kaks minutit enne lisaaja lõppu tabas Sten Saaremäel kuuenda kolmese, lisandusid punktid Kirveselt ja Pärnu pääses kuuega ette.

Viimasel minutil avanes TTÜ-l mitu võimalust viigistada, kuid pärnakad seisid kaitses kindlalt. Tasuks hooaja teine võit.

Pärnu resultatiivseim oli 21 punktiga Sutt, kes lisas kaheksa lauapalli ja seitse resultatiivset söötu. Kirves toetas teda 19 ja kuus kaugviset tabanud Saaremäel 18 silmaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles