Sibyl Vane: Meid viis Eesti Laulule kihlvedu

Merilin Cherry
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu bänd Sibyl Vane, kes osaleb Eesti Laulul esimest korda, jõudis poolfinaali ehk 20 parema hulka.
Pärnu bänd Sibyl Vane, kes osaleb Eesti Laulul esimest korda, jõudis poolfinaali ehk 20 parema hulka. Foto: Triin Vunk

Reede õhtul avalikustati 20 laulu, mis pääsesid kümnendat aastapäeva tähistava “Eesti Laulu 2018” poolfinaalidesse. Teiste seas jõudsid esikahekümne hulka Pärnu bänd Sibyl Vane, suvepealinnast pärit muusik Karl-Kristjan Kingi ja Lihula muusikakooli lõpetanud trummar Siim Koppel.

Pärnu indie-alternatiivroki trio Sibyl Vane, kuhu kuuluvad Helena Randlaht (vokaal, kitarr), Heiko Leesment (bass) ja Hendrik Liivik (trummid) jõudis poolfinaali looga “Thousand Words”. “Tegelikult viis meid sellele konkursile kihlvedu, mille sõlmisime sõpradega möödunud aasta detsembris, kui kuulasime autos 2017. aasta Eesti Laulu poolfinaliste. Otsusele panna oma lugu teele jõudsime alles oktoobris,” rääkis Leesment. “Varem meil polnud sellist lugu, mida konkursile saata,” lisas Randlaht, kelle sõnutsi on Eesti Laul suurepärane võimalus laulukirjutajatel ja artistidel jõuda suurema kuulajaskonnani. “Tsiteerides üht meie sõpra, on Eesti Laul uus versioon “7 vaprast”, mis toob laiema avalikkuse ette uut Eesti muusikat,” arvas Leesment. Nende võistluslugu räägib armastusest. “Ja neile, kes meie loominguga tuttavad, pakub see kindlasti äratundmisrõõmu,” usub Randlaht.

Lihula muusikakooli vilistlane trummar Siim Koppel osaleb Eesti Laulul palaga “Tempel” (esitaja Indrek Ventmann, muusika Allan Kasuk, Siim Koppel, Indrek Ventmann, sõnad Allan Kasuk). “Meie lugu sündis äkkmõttest. Allan helistas mulle viis päeva enne tähtaega ja nad just sõitsid Indrekuga esinema. Salvestasin oma uue pilli, handpan-trummiga demo ja saatsin samal õhtul neile,” tutvustas Koppel loo sündi. “Kuna see pill on natuke müstiline ja ürgne, kõnetab meie lugu samamoodi. Tihti on tunne, et inimesed otsivad ja jooksevad liiga palju. Tuleks rohkem nautida väikeseid asju, küll need suured ka tulevad.”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles