Koidula kool võõrustab Erasmus+ partnereid

, Koidula gümnaasiumi projektijuht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Koidula kool.
Koidula kool. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Pärnu Koidula gümnaasium osaleb rahvusvahelises STEAM-projektis, mille keskne teema on elutähtis aine – vesi. STEAM lõimib teaduse, tehnoloogia, insenerinduse, kunstid ja matemaatika.

Vältab projekti teine tegevusaasta, mis toob projektipartnerid Pärnu. Laupäevani võõrustab Koidula kool Portugalist, Türgist, Hollandist, Lätist ja Leedust ühtekokku 20 õpilast ja 11 õpetajat.

Kohtumisel keskendutakse eelkõige loodusteadustele, insenerialale ja tehnoloogiale. Nii alustab projektinädalat esmaspäeval 3D-modelleerimise ja -printimise töötuba: külalised tutvuvad programmidega lähemalt ja päeva lõpuks kujustavad purskkaevu. Päev jätkub pealinnas, kui TTÜ innovatsioonikeskuses Mektory õpitakse projekteerima optimaalset veevõrku, hindama vee puhtust ja kvaliteeti ning valmistama elektroonikaseadmeid.

Töiste päevade tasakaalustuseks näidatakse külalistele Eesti spaa- ja saunakultuuri, Tallinnas käiakse lennusadamaski.

Kesknädal jätkub samuti töiselt: rahvusvahelistes õpilasmeeskondades koostatakse veeteemalisi videoesitlusi. Üks projekti tulemeid on kaugjuhtimisel veeproovi võttev mõõteriist. Õpilastiimid esitlevad oma seni valminud seadeldiste prototüüpe. Seadmed valmivad projektiaasta lõpuks, kevadeks.

Kooli bioloogiaklubi korraldab külalistele mitu töötuba: õpitakse määrama elusorganisme vees, hindama vee puhtust ja kvaliteeti, testima joogivett. Noored tutvustavad muu hulgas labor-kohvris-vahendeid.

Kooli eduka robootikaringi juhendaja, füüsikaõpetaja Tõnu Tamm tutvustab roboteid ja juhendab külalisõpilaste joonejälgimise töötuba. Nimetatud esitlus aitab õpilastel koguda ideid, kuidas rakendada robootikat oma lõpp-produkti projekteerides.

Tegusatele projektipäevadele pakuvad vaheldust räätsamatk Tolkuse rabas ja Häädemeeste Vee tootmise külastus.

Nädal lõpeb kohtumise õpilastööde esitlusega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles