Kohus hakkab vaagima Tootsi väidetavat isatapmist

Lauri Habakuk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Selle ukse tagant leiti 11. augustil 87aastase mehe torkehaavadega surnukeha.
Selle ukse tagant leiti 11. augustil 87aastase mehe torkehaavadega surnukeha. Foto: Gertrud Alatare/

Pärnu maakohtus toimus täna eelistung oma eaka isa tapmises süüdistatava 60aastase Tauno üle.

Kohus määras kriminaalasja kohtuliku arutelu järgmisesse aastasse, 16. ja 18. aprillile ja 14. maile, ning kuulutas istungid tapetu pere ja nende eraelu kaitseks kinniseks.

Tänavu 11. augustil kella 16.15 paiku leiti Tootsi alevis kortermajast 87aastase mehe surnukeha, millel torkehaavad rindkeres. Politsei pidas kohapeal kahtlustatavana kinni hukkunu poja, alkoholijoobes 59aastase mehe. Prokuratuuri taotlusel poeg vahistati.

“Muide, meie maja on muidu väga rahulik,” kinnitas ajakirjanikud lahkelt tuppa kutsunud proua kuriteopaiga kõrvaltrepikojast. Niisamuti olnud vaiksed tapetu ja tema poeg. “Mõlemad jõid, aga igas peres on oma head ja vead,” nentis ta. “Nohistades jõid.”
“Muide, meie maja on muidu väga rahulik,” kinnitas ajakirjanikud lahkelt tuppa kutsunud proua kuriteopaiga kõrvaltrepikojast. Niisamuti olnud vaiksed tapetu ja tema poeg. “Mõlemad jõid, aga igas peres on oma head ja vead,” nentis ta. “Nohistades jõid.” Foto: Gertrud Alatare/

Enne tapmist eaka ohvri ja kahtlusalusega napsi võtnud mees kuulnud juhtunust politseinikelt, kes koputasid 12. augustil tema kodu uksele. "Mina ei teadnud sellest midagi," kinnitas ta mõni päev pärast veretööd. "Ma tulin sealt varem ära, tahtsin poodi jõuda."

Mehe mäletamist mööda lahkus ta hilisemast kuriteopaigast 10. augusti õhtul enne kella kaheksat. Ta väitis, et isa ja poeg kraaklesid natuke. "Niisama nokkisid omavahel, midagi hirmsat küll polnud," lausus ta. "Ma poleks osanud ettegi kujutada, et midagi niisugust juhtub."

Tapmiskohast allpool, esimesel korrusel elav proua ärkas ööl vastu 11. augustit kella ühe paiku. Ta kuulis, et ülal vaieldakse kõva häälega.

Lääne ringkonnaprokuratuur süüdistab Taunot karistusseadustiku tapmist käsitleva paragrahvi alusel. Süüdimõistmise korral näeb karistusseadustik selle eest ette kuue- kuni 15aastase vangistuse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles