Nutikad nuputajad võistlesid matemaatikas

Raido Keskküla
, veebilehe toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Panther Media/Scanpix

Matemaatikavõistlus Nuputa on põhikooliõpilaste hulgas populaarne võistlus. Pärnu koolide võistlusel võtsid nooremas astmes mõõtu 5. ja 6. klassi neljaliikmelised võistkonnad, vanemas, 7. klassi arvestuses kolmeliikmelised tiimid.

Nooremate nuputajate seas pälvis esikoha Kuninga tänava põhikooli II võistkond koosseisus Erki Roosme, Siim Saarse, Laur Saks ja Jan Silver Leis (õpetajad Helle Õige, Tea Toode, Ege Juurikas), teiseks jäi Sütevaka humanitaargümnaasiumi I võistkond, kuhu kuulusid Andero Tõniste, Henri Noormets, Alex Henri Paugus ja Andreas Simson (õpetajad Margit Roomet ja Kaja Orav). Kolmanda koha sai Kuninga tänava põhikooli I võistkond: Uku Kütt, Hans-Henrik Põldaru, Helin Maria Unt ja Adeele Vuuk (õpetajad Õige, Juurikas ja Urve Paulmann).

Esimest korda võistlesid Tammsaare kooli keelekümblusklassi 5. klassi lapsed Nicole Kelipova, Ksenia Krjutškova, Aleksandr Karpetšin ja Artur Prõhid, kes pidid ülesandeid lahendama eesti keeles. Õpetaja Luule Kustassoo jäi oma õpilaste eesti keele oskuse ja nuputamise tulemustega väga rahule.

Vanema astme nuputajatest saavutas parima tulemuse Sütevaka humanitaargümnaasiumi I võistkond: Emma Liisa Lõhmus, Kaspar Ojasoo ja Kaisa Talts (õpetaja Piret Rõigas). Teine koht läks Audru kooli võistkonnale, mille moodustasid Noel Rünk, Jakob Läänemets ja Delia Kuldsaar (õpetajad Marge Tuul ja Ene Moppel), kolmandaks jäi Mai kooli kolmik Martin Eier, Rihard Pärgma ja Janar Visnapuu (õpetaja Sirje Õismets).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles