Kaks noort peret tegid mahajäetud majja autoremondikoja

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnumaa kutsehariduskeskuse praktikanti Egertit (vasakul) juhendab firma RaSi üks omanikke Ragner Sildre.
Pärnumaa kutsehariduskeskuse praktikanti Egertit (vasakul) juhendab firma RaSi üks omanikke Ragner Sildre. Foto: Urmas Luik

Paigatruudusest ajendatuna asu­tasid kaks noort peret Lihulas auto­remondikoja linna läbiva peatee äärde omapärase välimusega majja, mis ootas uuskasutust kümmekond aastat.

Kunagisele käsitöömeistrite koondisele Uku 1980. aastate lõpul eriprojekti järgi ehitatud hoones on teist nädalat ametlikult avatud ettevõte RaSi, mille nimi tuleneb omanike Ragner Sildre ja Simo Sauna eesnimest. Mehed on õppinud autoremonti, töötanud esindussalongides autotehnikuna, saanud mitmekülgse kogemuse. Sellest ajendatuna jätkuski neil julgust luua ettevõte ja pakkuda teenuseid, mille järele tuleks neljarattalise sõbra omanikul sõita kas Pärnu või Haapsallu.

Tuge andis ettevõtluse arendamise sihtasutuse (EAS) alustava ettevõtte starditoetuse programm, mida rahastab Euroopa regionaalarengu fond. Simo abikaasa Jaana Sauna kirjutatud projektile ütles EAS jah-sõna. Stardikapitaliga muretses vastne ettevõte esimesed seadmed, aga enne tuli vahepeal saatuse hooleks olnud hoone remontida.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles