Lillepood üllatab juurviljadest kimpudega

Christin Mäemets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Puu- ja juurviljakimp.
Puu- ja juurviljakimp. Foto: Janne Raud

Täna valmistatakse Pärnu Martensi lillepoes lilletorte ja söödavaid kimpe.

Tordikujuliste lilleseadete valmistamise idee tekkis poe kaasomaniku Janne Raua selgituse järgi lapsepõlves tortidel nähtud martsipanist ja võikreemist roosidest. Raua sõnutsi ei ole söödavad kimbud veel Eestis väga populaarsed. Kui enamasti valmistatakse söödavaid kimpe puuviljadest ja värvilistest juurviljadest, siis vahel lisatakse lilleõisi, nii söödavaid kui mittesöödavaid.

“Meestele sobivad rohkem teravate maitsetega kimbud, kus on tšillit, sibulat või paprikat. Naistele pigem suvised kimbud Eesti maasikatega,’’ rääkis Raud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles