Olaf Esna pälvis muinsuskaitse seltsi medali

Joosep Laik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnakas Olaf Esna pälvis muinsuskatisekuu alguses oma pühendunud tegevuse eest muinsuskaitses Eesti Muinsuskaitse Seltsi juubelimedali.
Pärnakas Olaf Esna pälvis muinsuskatisekuu alguses oma pühendunud tegevuse eest muinsuskaitses Eesti Muinsuskaitse Seltsi juubelimedali. Foto: Heidi Tooming

Pärnakas Olaf Esna pälvis vabaathlikuna muinsuskaitsele pühendatud töö eest Eesti Muinsuskaitse Seltsi poolt välja antud juubelimedali.

“Olaf Esna on aastakümneid jõudu säästmata töötanud Pärnu muinsuskaitse seltsis – seltsi algusaegadest tänapäevani välja. Ta on teinud väga tublit tööd Pärnu linna ja maakonna ajaloo tutvustamisel, on nii pärnakatele kui Pärnu külalistele tuvustanud linnas toimunud sündmusi ja siinseid ehitisi,” lausus Eesti muinsuskaitse seltsi aseesimees Helle Solnask.

“Tänu Esnale oleme tükk maad targemad ja oskame enam hinnata Pärnu ja maakonna ajalugu ning kultuuriloolisi paiku.”

Vabatahtliku muinsuskaitsjana on Esna teinud tohutu töö Pärnu ajaloo uurimisel ja tutvustamisel, on avaldanud kodu-uurimuslikke raamatuid (näiteks “Eesti Vabadussõjas langenud kodukaitsjate mälestussammas Pärnus” (1993), “Rääma Noorte Ühing Noorus”(1996), “Waldorfi lugu” (2016), “Pajatusi vanast Pärnust” (2017)) ja sadu artikleid ajakirjanduses.

Muinsuskaitse selts on asutanud oma teenetemedali, et tänada ja tunnustada eeskätt neid inimesi, kes vabatahtlikuna oma aega, energiat, teadmisi ja sageli isiklikku raha panustavad Eesti kultuuripärandi hoidmiseks, korrastamiseks, tutvustamiseks või taastamiseks. Igal aastal muinsuskaitsekuu alguses tunnustab selts medaliga viit kuni seitset inimest. (PP)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles