Kohus mõistis mehe abikaasa tapmises ja alaealise vägistamiskatses süüdi (1)

Lauri Habakuk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu maakohus mõistis Egert Dulinetsi abikaasa tapmises ja alaealise vägistamiskatses süüdi ja määras talle 13 aastat vangistust.
Pärnu maakohus mõistis Egert Dulinetsi abikaasa tapmises ja alaealise vägistamiskatses süüdi ja määras talle 13 aastat vangistust. Foto: Martin Laine

Kohtus vaagitu traagilisust ja võikust arvestades lõppes protsess positiivselt. Otsusega jäid rahule kõik peale süüdimõistetu: prokurör, advokaat ja tapetu tütar.

Pärnu maakohus mõistis Egert Dulinetsi abikaasa tapmises ja alaealise vägistamiskatses süüdi ja määras talle 13 aastat vangistust.

Tapmise eest mõistis kohus mehele 13 ja vägistamiskatse eest kuus aastat türmi. Kergema karistuse luges kohus kaetuks raskemaga.

Kohtunik Anu Tammeniit küsis Dulinetsilt, kas otsus on talle arusaadav. Mees noogutas.

“Kas kavatsete otsuse vaidlustada?” päris kohtunik.

Süüdimõistetu noogutas taas. “Ilmselt küll, vähemalt ühe (vägistamiskatse süü, L. H.),” täpsustas ta napisõnaliselt.

Dulinetsi kaitsja Rünno Roosmaa sammus kohtusaalist välja võrdlemisi rahulolevalt. “Prokurör küsis 15, sain kaks aastat vähemaks,” lausus Roosmaa.

Tapetu tütar sõnas vahetult pärast kohtuotsuse kuulutamist, et kartis väiksemat karistust, kuid otsus tundub õiglane.

Pärnu maakohus mõistis Egert Dulinetsi abikaasa tapmises ja alaealise vägistamiskatses süüdi ja määras talle 13 aastat vangistust.
Pärnu maakohus mõistis Egert Dulinetsi abikaasa tapmises ja alaealise vägistamiskatses süüdi ja määras talle 13 aastat vangistust. Foto: Kaspar Pokk

Prokurör Gardi Andersoni arvates on Dulinetsile mõistetud karistus küllaldane, mistõttu ta ei plaani kohtuotsust edasi kaevata. “Kohus luges küll kergema karistuse raskemaga kaetuks, aga minu hinnangul on see süüteole vastav,” lausus Anderson.

Anderson tõdes, et pole nii jõhkra lähisuhtevägivalla juhtumiga kokku puutunud. “Koduses olukorras, kus abikaasal pole vähimatki alust isikut tappa,” ütles ta.

Kuigi Dulinets tunnistas ise tapmise üles, ei saa pidada seda prokuröri hinnangul siiraks kahetsuseks. “Arvestades, kuidas ta tappis, hiljem käitus, annab alust tema siiruses kahelda,” põhjendas süüdistaja.

Andersoni sõnutsi pole Dulinets andnud selgitusi, miks ta ei võta omaks seksuaalkuritegu. “On vaid andnud ütlusi selle kohta, et ei tunnista tegu, aga pole täpsemalt selgitanud, miks,” selgitas ta.

Anderson küsis kohtualusele tapmise ja vägistamiskatse eest 15 aastat vangistust. Roosmaa palus kohtul oma kliendi süüdi mõista üksnes tapmises ja määrata talle teo kahetsemise ja uurimisel abi osutamise eest vangistuse alla keskmise määra ehk tapmise puhul kümne aasta.

Loe lisa:

Mees vaatas pärast elukaaslase surnuks pussitamist ohvri arvutist pornot

"Ta ei julgenud juhtunust teada anda ja nuttis kõik need päevad surnukeha juures"

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles