Pärnus kallineb parkimine (2)

Joosep Laik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Parkimine Pärnu kesklinnas. Foto on illustratiivne.
Parkimine Pärnu kesklinnas. Foto on illustratiivne. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Pärnu linnas kallinevad parkimistasud ja muutuvad parkimisalad

1. juunist hakkab kesklinna päevapilet senise 3,20 asemel maksma viis eurot. Ranna piirkonna tunnipileti hind tõuseb 3,20 eurolt nelja ja päevapilet 9,60-lt 12 euroni. Südalinnas maksab tund parkimist jätkuvalt euro. Samuti kallineb parkimise aastakaart isikutel, kelle elukoht jääb rahvastikuregistri järgi Pärnu linna tasulise parkimise alasse. Seni maksis see neli eurot, nüüd tuleb välja käia 20 eurot.

Soodsamaks läheb vaid aasta tasulist parkimist, kui selleks ostetakse suvel kvartalikaart ja edasi talveperioodi parkimisluba. See maksab Pärnu ja osavaldade elanikele varasema 128 euro asemel 102 eurot.

Abilinnapea Siim Suursilla sõnutsi ongi pärnakale kõige odavam lahendus üheksa kuu kaart: uue korra järgi võivad 1. septembrist 31. maini pärnakad selle osta 70 euroga, kolme kuu kaart on kohalikele siiani maksnud 32 eurot.

Mujal omavalitsustes elavatele autojuhtidele soodustusi ei tehta ja näiteks Tallinna elanikud, kellele pealinnas on bussi- ja trammisõit tasuta, peaksid aastase parkimisloa eest maksma 200 eurot.

Inimestele, kes Pärnu sisse pole kirjutatud, on kuukaardi hind kõigil tasulise parkimise aladel 50 eurot. Kolme kuu kaart maksab neile 100, poolaastakaart 150 ja aastane parkimiskaart 200 eurot.

Parkimispileteid saab osta parkimisautomaatidest, R-kioskitest, Pärnu külastuskeskusest ja Pärnu Haldusteenuste kontorist või saates mobiilseks parkimiseks sõnumi numbril 1902. Sõnumisse tuleb kirjutada auto number, jätta tühik ja märkida parkimistsoon (PARNU või RAND), parkimist lõpetades helistada numbril 1903. Pikemaajalisi parkimislube väljastab Pärnu Haldusteenused.

Eelnev ei puuduta eraparklaid.

Kinnitatud: Pärnu parkimistasud tõusevad

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles