Kasutatud prügikast tõi petturid kaela

Sirle Matt
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Väidetav ostja päris Aivarilt kõikvõimalikke andmeid ja lubas ise hoolt kanda 30eurose prügikasti transpordi eest USAsse.
Väidetav ostja päris Aivarilt kõikvõimalikke andmeid ja lubas ise hoolt kanda 30eurose prügikasti transpordi eest USAsse. Foto: Urmas Luik

Pärnakas Aivar pani Soov.ee veebikeskkonda 30 euroga müüki plastist kasutatud prügikonteineri ja oli üllatunud, kui seda soovis osta väidetava nimega Cintia Morgan USAst, kes lubas isegi transpordi organiseerida, andku müüja talle vaid enda andmed.

Aivar rääkis, et esialgu võttis inglise keeles kirjutav inimene temaga ühendust Soov.ee kaudu ja palus vastust. Aivar vastaski viisakusest, et kaup leidis juba omaniku. Pettust ta ei kahtlustanud, sest esimeses kirjas ei avaldanud ingliskeelne huviline oma nime ega elukohariiki ja Pärnus elab palju välismaalasi. Miks ei võiks mõni neist prügikonteinerit vajada? Nagu hiljem selgus, oli isegi viisakas vastamine suur viga, sest nii sai teine pool teada Aivari Gmaili aadressi ja hakkas kirjadega pommitama.

Järgmises meilis küsis end Cintia Morganiks nimetav isik kauba eest tasumiseks Aivarilt kõikvõimalikku infot: telefoninumbrit, kodust aadressi ja muudki ning palus luua online-maksekeskkonnas PayPal konto, kui seda veel pole. Sellise kirja peale hakkas Aivaril kelluke peas helisema, sest ta oli kuulnud, et kelmid kasutavad tüssamiseks PayPali.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles