Runö jõuab tagasi liinile ülehomme

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Parvlaev Runö jõuab liinile tagasi plaanide kohaselt reedel.
Parvlaev Runö jõuab liinile tagasi plaanide kohaselt reedel. Foto: Urmas Luik

Katamaraani tüüpi parvlaev Runö naaseb Ruhnu liinile plaani järgi reedel, 13. juulil.

“Seni on läinud kõik planeeritult, uus laeva peamasin on jõudnud Eestisse,” ütles Kihnu Veeteede juhatuse liige Andres Laasma BNSile.

Laeval on alustatud paigaldustöödega. “See võtab kindlasti paar päeva aega. Praegu töötame plaani järgi nii, et Runö saaks minna esimesele graafikujärgsele reisile reedel,” lausus Laasma.

Sõiduplaani järgi peaks Runö tagasi liinil olema reede õhtul, reedehommikuse sõidu Ringsu ja Munalaiu vahel teeb veel asendusparvlaev Amalie.

“Kõik muidugi sõltub sellest, kuidas lähevad merekatsetused ja protseduuriline osa peamasina vahetusega. Praegu olen mõõdukas optimist,” tõdes Laasma.

Runö jäi peamasina rikke tõttu Pärnusse kai äärde 23. juunil. Peamasin vahetati välja ning majandus- ja taristuminister Kadri Simsoni sõnutsi jääb vana peamasin pärast kordategemist tagavaraks. Runö ehitas 2012. aastal 3,2 miljoni euro eest (käibemaksuta) Saaremaa ettevõte Baltic Workboats AS.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles