Shelli vollefestival lustis rannas

Enn Hallik
, sporditoimetuse juht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Noorte rannavollefestivalil mängiti Pärnu rannas kümnel väljakul.
Noorte rannavollefestivalil mängiti Pärnu rannas kümnel väljakul. Foto: Erakogu

Rannavõrkpalli noortefestivalil Pärnu rannas osales 63 paari või kolmikut 146 mängijaga, õnnestunud ettevõtmine ärgitab korraldajaid juba praegu mõtlema järgmisele suvele.

Kuum, paraja tuulega ja vihmata ilm tegid festivali meeldivamaks ning nii kujunes kolme noore mehe – Reio Tilga, Jaanus Nõmmsalu ja Stig Rogenbaumi - Pärnu võrkpalliklubi kaudu realiseeritud idee kenaks kümnel liivaväljakul peetud suviseks spordipeoks.

“Muidu on ikka igale klassile eraldi päev ja turniir, aga me mõtlesime teha korraga ja suuremalt,” rääkis Nõmmsalu. “Esimene kord tähendas muidugi õppimist ja edaspidi saame varem ettevalmistustega alustades parema aja valida, samuti võistluse valutumalt käivitada, kuid asi õnnestus siiski üsna kenasti ja praegune emotsioon on meil selline, et järgmisel suvel teeme jälle festivali.”

Eeskujuks on jalgpallurite “Summer Cup”

Nõmmsalu nägemusel võiks vollefestival noorte 100 võistkonna ja enam kui tuhande osalejaga jalgpallifestivali “Summer Cup” küll eeskujuks pidades edasi astuda siiski samm-sammult ja järgmisel suvel laitmatult toime tulla tänavusest kaks korda rohkema ehk 300 osalejaga.

“Tänavuse festivali eelarve oli üle 2000 euro, aga mõne suure ja paljude väiksemate heade toetajate, samuti osalusmaksude abil saime kõigile teha särgid ning pjedestaalile tõusnutele anda nii kenad medalid ja diplomid kui ka auhinnad,” väitis Nõmmsalu, et korraldajad tulid ots otsaga kokku.

Elu rannaplatsil nüüd alles algab

Pärnu võrkpalliklubi tegevjuht Reio Tilk ütles eile, et kohe-kohe on saabumas klubile rannas kasutada antud platsi piirama hakkavad Tartu ülikooli spordiklubilt laenatud tribüünid ja elu ning melu volleväljakul alles hakkab õigeid tuure koguma.

“Järgmisest esmaspäevast algavad Pärnumaa rannavõrkpalli meistrivõistlused, teisipäeviti on Credit24 suvevolle etapid, 22. juunist hakatakse mängima jalaga võrkpalli ehk footvolley’t, 30. juunist algab neljapäeviti peetav harrastajate kolm kolme vastu sari,” rääkis Tilk.

Järgmine heal võistlustasemel turniir on oodata juba 2.-3. juulil, kui Eesti karikavõistluste raames mängitakse Pärnu rannas ka uue, Venemaal Iljitševskis alanud Ida-Euroopa vollesarja etapp. Palju sellest võistlusest veel teada ei ole, aga ilmselt on peale eestlaste oodata nii mõnegi Venemaa, Valgevene, Läti ja Leedu meespaari osalemist.

Suve üks põnevamaid ja kõrgetasemelisi noorteturniire on oodata augusti alguses, kui Pärnu turniir kujuneb ilmselt peaprooviks ja kohanemiseks paljudele Leetu U18 vanuseklassi MMile sõitvatele rannavõrkpalluritele. Loodetavasti saab selleks ajaks lahenduse ka heade plaanidega rannas tegutsema asunud võrkpalliklubi ja aitamise asemel takistusi tegeva linnavalitsuse vastasseis.

“Palluritele me vett müüa veel ei saa, sest kaubandusluba pole seniajani,” kurtis Tilk. “Tegime ju bungalo’t ehitades ja muudki toimetades kulutusi, mida loodame karastusjooke müües hakata tagasi teenima, aga suvi on täies hoos ja asjad kahjuks venivad.”

 

Shelli rannavollefestivali tulemused

U-14 tüdrukud: 1. Laura Ehala, Regiina Malm, Ingrid Kiisk, 2. Smilla Sangernebo, Triin Undla, Loora Orav, 3. Laura Väikemaa, Kadri-Ann Adra, Helena Vahtramäe.

U-14 poisid: 1. Karl-Markus Pruul, Kristo Sepp, Siim Orgvee, 2. Robin Mäetalu, Karl-Romet Uljas, Karl Kustav Kuning, 3. Karl-Kristjan Tiivel, Karl Aunin, Karl-Erik Eesmaa.

U-16 tüdrukud: 1. Merlyn Jürgenson, Liina Luhar, 2. Mari Teder, Kaidi Toom, 3. Hanna Pajula, Kati-Karolin Prangli.

U-16 poisid: 1. Alari Saar, Karli Allik, 2. Martin Raudnagel, Andre Maisväli, 3. Karl Lilles, Gustav Saagpakk.

U-18 tüdrukud: 1. Anett Karjamaa, Sandra Pajo, 2. Birgit Lillestik, Britt Mäekuusk, 3. Getter Rang, Kadri Siro.

U-18 poisid: 1. Taavi Arula, Kevin Saar, 2. Markkus Keel, Johan Vahter, 3. Janno Õunpuu, Vilmar Uljas.

U-20 tüdrukud: 1. Merilin Paalo, Kaisa Karjane, 2. Eva-Lotta Raat, Kadi Kullerkann, 3. Karmen Kaljurand, Katleen Kangur.

U-20 poisid: 1. Martti Keel, Kevin Soo, 2. Kaspar Pomerants, Rauno Tamme, 3. Renee Teppan, Mikk-Markkus Sihver.

Andmed: Pärnu Postimees

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles