Pärnus tekib kaheks aastaks prügiveomonopol

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ragn-Sellsi prügiveoauto.
Ragn-Sellsi prügiveoauto. Foto: Urmas Luik

Esmaspäeval sõlmivad Pärnu linnavalitsus ja AS Ragn-Sells korraldatud jäätmeveo ainuõiguse andmise lepingu, millega prügifirma saab tänavu novembrist kaheks aastaks ainuõiguse linnas asuvate füüsiliste ja juriidiliste isikute jäätmete veoks, teatas Pärnu linnavalitsus.

Tallinna ringkonnakohus rahuldas Pärnu linnavalitsuse ja Ragn-Sells ASi määruskaebused ning tühistas Tallinna halduskohtu määruse, millega jäeti rahuldamata AS ISS Eesti esialgne õiguskaitse taotlus, millega ettevõte soovis kehtestada piirangud korraldatud jäätmeveo lepingu sõlmimiseks AS Ragn-Sellsiga.

Lepingu järgi asub AS Ragn-Sells teostama segaolmejäätmete, vanapaberi ja kartongi, suurjäätmete ning biolagunevate aia- ja haljastusjäätmete vedu kahes veopiirkonnas.

Esimene veopiirkond hõlmab Pärnu jõe paremkaldale jäävad linnaosad (Rääma, Vana-Pärnu, Tammiste ja Ülejõe). Teine veopiirkond hõlmab jõe vasakkaldale jäävad linnaosad (Kesklinn, Raeküla, Papiniidu, Mai ja eeslinn).

Mõlemale veopiirkonnale korraldati eraldi konkurss ja mõlemas piirkonnas pakkus soodsaimat hinda AS Ragn-Sells. Kuigi veopiirkondade 1 ja 2 hindades esineb mõningaid erinevusi, toob korraldatud jäätmeveo rakendumine linnas konteinerite tühjendusel olulise hinnalanguse.

Linnavalitsus koostöös AS Ragn-Sellsiga saadab kõikidele jäätmevaldajatele infokirja, milles on ära toodud info korraldatud jäätmeveo kohta, edasised vajalikud tegevused ning AS Ragn-Sellsi poolt jäätmevaldajatega sõlmitava jäätmeveo lepingu projekti. Jäätmevaldaja sõlmib jäätmeveo lepingu otse AS Ragn-Sellsiga. Lepingute sõlmimisega alustab jäätmevedaja käesoleva aasta septembri alguses.

Linnavalitsus alustab ettevalmistustöödega korraldatud jäätmeveo toimima hakkamiseks ning informeerib lähiajal elanikke kohtadest, kus on võimalik lepingut sõlmida ja saada infot muudatuste kohta jäätmeveos.

Peale AS Ragn-Sellsi esitasid pakkumise korraldatud jäätmeveo teostamiseks Pärnu linnas AS Veolia Keskkonnateenused, OÜ Adelan Prügiveod ja AS ISS Eesti.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles