Pärnu malev võidutses Sügistormil

Joosep Laik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Seekord oli Sügistormil võidukas Pärnu maleva võistkond.
Seekord oli Sügistormil võidukas Pärnu maleva võistkond. Foto: Eliise Lepp

Nädalavahetusel korraldas Kaitseliidu Lääne maleva Lihula üksikkompanii Lääneranna vallas traditsioonilise patrullvõistluse Sügistorm, mille seekord võitis Pärnu malev.

Sel aastal kulges Sügistormi rada Vatla linnusemäelt läbi Karuse Lihula linnusemäele. Võistlus algas laupäeva hilisõhtul võistkondade saatmisega öisesse looduskaunisse Lääne-Eesti parkmetsa pokude, horisontaalselt kasvavate puude ja kuivenduskraavide vahele.

“Linnulennult oli teekonna pikkus 40 kilomeetrit ja kokku tuli vapratel sügistormajatel rassida neis tingimustes pea 20 tundi. Võistluse käigus tuli luurata vastase laagrit, öises metsas orienteeruda, tuvastada vastase lahinguvarustust, pidada lahingut, täita muid sõjalisi ülesandeid. Ja kõige olulisem: jõuda etteantud ajaks ülesande täitmise kohta,” selgitas Lihula üksikkompanii pealik Reimo Reimer. 

Võistkondi tuli Kaitseliidu Lääne ja Pärnu malevast, Naiskodukaitsest ja kaitseväest. Registreerunud oli 11 esindust ja starti jõudis neist kümme. “Hea meel on tõdeda, et kõik startinud jõudsid edukalt sihtpunkti,” ütles Reimer.

Võidu viis seekord koju mullust esikohta edukalt kaitsnud Kaitseliidu Pärnu malev, teine auhind jäi korraldajate kodumaleva võistkonnale Juhuslikud ja kolmanda koha karikaga lahkus Lihulast Scoutspataljoni esimene meeskond.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles