Pärnu kitarrifestival tuleb novembris uue nimega

Anu Jürisson
, kultuuritoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kitarripäevadest on osa võtma oodatud kõik kitarrihuvilised.
Kitarripäevadest on osa võtma oodatud kõik kitarrihuvilised. Foto: Urmas Luik

Pärnu kitarrifestival, mis vältab 17.–18. novembrini, saab viieaastaseks. Ilusa numbri täitumise puhul ja mõne kavamuudatusega muutub ürituse nimigi. Uus ettevõtmine hakkab kandma nime Pärnu kitarripäevad.

Festivali projektijuht Mikk Kirikal lausus, et juba eelmisel aastal otsustati festival muuta kahepäevaseks ja jätta ära konkurss. Põhieesmärk on elavdada Pärnu piirkonnas kitarrimängu, luues koostööks algatus- ja esinemisvõimalusi eri oskustega kitarristidele.

Sõltumata vanusest ja mänguoskusest on üritusele osalema oodatud mis tahes muusikaliste eelistustega kitarristid, kes elavad või tegutsevad Pärnu linnas ja maakonnas või Eesti muusikakoolide liidu Pärnu regioonis. Selleks tuleb edastada korraldajaile demo kuni viie minuti pikkusest kavast (ei pea olema stuudiosalvestis).

Kitarripäevade puhul toimuvad töötoad registreerunud osalejatele. Tänavu on neisse juhendama kutsutud Kirill Ogorodnikov (klassikaline kitarr), Kristjan Kaasik (elektrikitarr), Jaan Jaago (akustiline kitarr), Siim Usin (basskitarr), Erko Niit ja Kersti Aas (kitarriorkester).

Peale kitarrioskuste omandamise toimub veel rütmikakursus trummar Ahto Abner juhendamisel ning kunsti ja muusika õpituba Üllar Kallau eestvedamisel.

Registreerimise ja demode esitamise tähtaeg kukub 8. novembril, täpsema info paneb festival üles veebilehele www.parnukitarr.ee.

Ülejäänud muusikahuvilistel avaneb võimalus tulla kuulama kontserte ja ülesastumisi festivali vabal laval kultuuriklubis Tempel ja Pärnu kontserdimajas. Tänavu on peaesinejaks kutsutud Robert Jürjendal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles