Siiri Erala: Suur horoskoop 2019!

Siiri Erala
, peatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Siiri Erala kutsub horoskoopide lugemise asemel aasta alguses plaane tegema ja eesmärke seadma. 
Siiri Erala kutsub horoskoopide lugemise asemel aasta alguses plaane tegema ja eesmärke seadma. Foto: Rein Janes

Aasta alguse loetavamad ühikud (väldin meelega sõna “artikkel” või “lugu”) eri väljaannetes on … Horoskoobid. Raamatupoes seisavad inimesed leti ees ootel, kuni teenindaja poodi äsja saabunud astroloogiaraamatud kastist välja pakib. Pärnu Postimehe lugejate seaski leidub neid, kes on juba küsinud, kuhu tänavused ennustused jäävad.

Ma ei salga, et vaatan seda horoskoobinälga teatud hämminguga pealt. Minu meelest täidavad lehe sabas ilmuvad horoskoobid meelelahutuse rolli ja pakuvad vahel võimalust nalja visata. Oma elu pole ma kunagi nende järgi sättinud.

Ometi näitavad lugejanumbrid, ostustatistika ja välismaised uuringudki, et astroloogide öeldu-kirjutatu läheb väga suurele osale inimestest korda. Ühendriikides on märgatud trendi, et tähtkujude tundmine, omavaheline sobivus romantilistes suhetes ja ennustused on üha popimad noortegi seas. Kusjuures levib arvamus, et tähtede liikumisest järeldusi tegev astroloogia on teadus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles