Mart Helme heitis Igor Gräzinile ette EKRE ukse taga kaapimist, Gräzin lükkas väite ümber (7)

Kristo Niglas
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Igor Gräzin eitab, et on uurinud väljavaateid kandideerida EKRE nimekirjas.
Igor Gräzin eitab, et on uurinud väljavaateid kandideerida EKRE nimekirjas. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna (EKRE) esimees Mart Helme teatas eilsel kohtumisel Pärnumaa vähiühingu inimestega, et eksreformierakondlane ja Euroopa Parlamendi liige Igor Gräzin käis tema erakonna ukse taga kaapimas ja uuris, mis tingimusi talle pakutaks, kui ta EKRE nimekirjas kandideerib. “Mulle selline poliitprostitutsioon ei meeldi,” sõnas Helme. Igor Gräzin lükkas niisugused väited kategooriliselt ümber.

“Jumal küll, ma ei küsinud seda oma erakonnastki, rääkimata võõrast,” lükkas Gräzin ümber väite, nagu oleks ta EKREst küsinud kohta valimisnimekirjas. Ta tõdes, et on teinud aastate jooksul EKRE esimehe Mart Helmega koostööd uurimiskeskuses Vaba Euroopa ja riigikoguski. Küll välistas Gräzin EKREga liitumise poliitiliste vaadete tõttu majanduspoliitilises aspektis.

“EKRE ei toeta vaba turgu ega majandusvabadust, aga mina pooldan,” rääkis Gräzin. Ta tõi näitena Saaremaa ja mandri vahelise silla ehituse, mis oma olemuselt ja majanduslikult olevat täiesti jabur idee. Gräzini arvates on EKRE vaated vasakpoolsed ja sotsialistlikud.

Reedel Pärnus EKRE sotsiaal- ja tervishoiuprogrammi tutvustanud üritusel väitis Helme, et Gräzin olevat mõne kuu eest talle helistanud ja soovinud kokku saada. Gräzin uurinud, mida saaks EKRE talle pakkuda, kui ta kandideerib nende nimekirjas riigikokku ja Euroopa Parlamenti. Helme soovis teada, kumb teda huvitab. “Nädal pärast kohtumist teatas ta mulle, et läheb poliitikast üldse minema,” sõnas Helme.

Kommentaarid (7)
Copy
Tagasi üles