Ilmaprognoos: nädal tuleb pilves ja sajune

Marko Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tulekul võib olla selle talve esimene mainimisväärne tuisk.
Tulekul võib olla selle talve esimene mainimisväärne tuisk. Foto: Peeter Kümmel

Aktiivne tsüklon liigub täna Taanist Poola kohale ja selle lohk ulatub Baltimaadele.

Teisipäeval on oodata tugeva lörtsiga pilves ilma. Kolmapäeval kaugeneb tsüklon lõunasse. Ilm on pilves selgimistega, sajab nõrka lund. Neljapäeval liigub uus tsüklon Atlandilt Põhja-Skandinaaviasse ja reedeks Soome kohale. Selle lohk ületab Eesti. Neljapäev tuleb vahelduva pilvisusega, sajuta, reedel on oodata pilves selgimiste ja tugeva lumega ilma. Laupäeval oleme Valgele merele liikuva tsükloni külma põhjavooluga tagalas, millest pühapäeval on oodata järgmist madalrõhulohku. Laupäev on pilves selgimiste ja nõrga lumesajuga, pühapäeval vahelduva pilvisuse ja nõrga lumesajuga.

Esmaspäeval tekib Poola kohal osatsüklon ja liigub üle Valgevene itta, kuid Eestisse sadu ei too. Nädala vältel valitsevad Ida-Eestis külmakraadid ja lumi koguneb, läänerannikul ja saartel vahelduvad pluss- ja miinuskraadid ja sajab peamiselt lörtsi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles