Kahekordne olümpiahõbe võidutses Pärnumaa suusasõidul

Märt Pilme
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suusatamine Jõulumäel.
Suusatamine Jõulumäel. Foto: Urmas Luik

Samal ajal kui maailma suusatipud võtavad mõõtu Otepää MK-etapil, sõitsid harrastajad Jõulumäel Pärnumaa suusasõidul.

Kuni 18aastaste arvestuses läbisid 11 noort 9,6 kilomeetrit. Poistest finišeeris esimesena suusaklubi Jõulu esindaja Simo Teearu (25.51,5), kes edestas klubikaaslasi Rando Teearut ja Ranno Sutti vastavalt kaheksa ja 54 sekundiga. Tüdrukutest oli Jõulu esindaja Raileen Lelle kolmas.

19,2kilomeetrise distantsi lõpetas 13 vaprat. Meeste seas võitis olümpiasangar Jüri Jaanson (1.02.20) Tarmo Mändla ees 31 sekundiga. Naistest oli kiireim Jaanika Paalmäe (1.02.48), kes alistas kohaliku aerutaja Anette Baumi nelja minuti ja 31 sekundiga. Kolmandaks platseerus omanimeliste jooksutrennide korraldaja Anu Teppo, kes võitjale kaotas viie minuti ja 47 sekundiga.

Kõige rohkem osalejaid - 23 - oli 40,8kilomeetrisel distantsil. Esimeseks tuli Martti Himma, kes mullu oli Tartu maratonil parim eestlane. Kõva suusamees sai kirja aja 1.50.13 ja edestas teisena lõpetanud Pärnu aerutajat Andreas Baumi kümne minuti ja 19 sekundiga.

Pärnumaa suusasõidust võttis osa 47 sportlast.

TULEMUSED

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles