Pool tuhat mudilast peavad suurt mängupidu

Anu Jürisson
, kultuuritoimetaja
Copy
Pool tuhat Pärnumaa eelkooliealist lasteaialast mängivad sel nädalavahetusel üheskoos nii metsas, maal kui merel.
Pool tuhat Pärnumaa eelkooliealist lasteaialast mängivad sel nädalavahetusel üheskoos nii metsas, maal kui merel. Foto: Arvet Mägi

Pool tuhat Pärnumaa eelkooliealist lasteaialast mängivad sel nädalavahetusel üheskoos nii metsas, maal kui merel. Maakondlik mängupidu on justkui mudilaste oma laulu- ja tantsupidu koos rongkäiguga.

“Harjutame lapsi juba varakult meie laulu- ja tantsupeotraditsiooniga – et iga suur pidu algab rongkäikuga,” avaldas üks peo korraldajaid Jekaterina Põldots. Lavastaja on Mart Tõnismäe ja kunstnik Tiina Tõnismäe.

Ülehomme on kõik ­oodatud kaasa elama kell 15 Audrus Pärna alleelt alga­vale rongkäigule, kus igal rühmal on kaunistatud meiupuu, mille iga paela kannab üks laps, ja peole, mis esimest korda toimub Audru pargis.

Läinud suvel sai pargi uus lava küll omakandipidudega juba ära katsetatud, aga nii suurt rahvahulka võõrustatakse esimest korda ja see on proovikivi korraldajatelegi, tõdes Põldots.

Osavõtt on lasteaedadele vabatahtlik, kuid paljud on sellest võimalusest kinni haaranud ning metsas, maal ja merel mängijaid koguneb ligemale 500. “Pidu ongi jaotatud kolmeks plokiks: mängitakse metsas, siis merel ja maal. Needki lapsed, kes parasjagu ei ole laval, saavad kogu peo ajal kaasa mängida ja laulda,“ selgitas korraldaja.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles