Aastatetaguse unistuste linna lugu

Kalev Vilgats
, Pärnu Postimehe arvamustoimetaja
Copy
Viimase 20 aastaga on Pärnu kesklinnast tundmatuseni muutunud see osa, mis jääb Pikast tänavast jõe poole.
Viimase 20 aastaga on Pärnu kesklinnast tundmatuseni muutunud see osa, mis jääb Pikast tänavast jõe poole. Foto: Ardi Truija

Nõukogudeaegsetest Pärnu lehtedest on huvitav lugeda, milliseid plaane tehti viisaastaku alguses. Ent viisaastak lõppes ja vähemalt osa plaanidest jäi täitmata. Mõistagi ei kippunud võim selgitama, miks elu ei läinud paremaks ega lõbusamaks. Reakodanik oli aga nii hõivatud oma argimuredega, et ei märganud küsidagi.

See-eest on taasiseseisvusaegsed tulevikuplaanid väga huvitavad ja üks selliseid on 1999. aastal vastu võetud Pärnu linna üldplaneering. Kuna ühe või teise plaani täitmisele ei pandud väga konkreetseid tähtaegu, siis ei ole meil veel Papiniidu silla juures Pärnu loomaaeda. Reisisadam kaubasadama asemel on tinglik, suudame vastu võtta mõne vähema ristluslaeva suve jooksul.

Reisisadamast mõnisada meetrit ülesvoolu pidi jõekaldale tulema messikeskus ja selle kõrvale Riia maantee äärde bussijaam. Teadupoolest jõuti 20 aastaga nii kaugele, et bussijaam jäi vanasse asukohta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles