Tuugenite arv Saardes kahaneb viie võrra

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Kilingi-Nõmme klubis selgitasid Saarde valda plaanitud tuulikute ­mõju Hendrikson & Ko keskkonnakorralduse spetsialist Veiko Kärbla ja juhtekspert Riin Kutsar.
Kilingi-Nõmme klubis selgitasid Saarde valda plaanitud tuulikute ­mõju Hendrikson & Ko keskkonnakorralduse spetsialist Veiko Kärbla ja juhtekspert Riin Kutsar. Foto: Silvia Paluoja

Saarde valda Tõlla ja Kamali külla kavandatud 14 tuugenist peab arendaja OÜ Tuulepealne Maa loobuma vähemalt viiest, nagu selgus üleeile õhtul kolme tuulikupargi detailplaneeringute keskkonnamõju strateegilise hindamise (KSH) aruande eelnõu arutelust.

Volikogu istungisaal Kilingi-Nõmme klubis oli arutelu alguseks viimse toolini huvilistest hõivatud, elektrituulikute mõju ulatub üle Pärnumaa piiri Mulgi valdagi ja piirikinnistute omanikud tulid oma kõrvaga kuulama, mis saab edasi ja kas neile kui maaomanikele laienevad tuulest rohe­energiat tootvate rajatiste leevendusmeetmed.

Arutelu keskmes olid väike-konnakotkas ja põhja-nahkhiired, kelle pesitsus- ja toitumisalade lisauuringute vajadus lükkas KSH eelnõu ülevaate andmise heinakuust vihmakuusse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles