Medalisadu: taekwondo’kad riisusid Eesti meistrivõistlustel koore

Märt Pilme
, reporter
Copy
Pärnu sportlased teenisid Eesti meistrivõistlustelt 29 medalit.
Pärnu sportlased teenisid Eesti meistrivõistlustelt 29 medalit. Foto: Pärnu taekwondo klubi

Kohalikud võitluskunstide harrastajad on kõrgel tasemel. Seda tõestasid Eesti meistrivõistlused, kus suvepealinna esindasid sportlased Pärnu taekwondo klubist (PTK) ja spordiklubist Do-Jang. Kahe klubi peale toodi suvepealinna 29 poodiumikohta.

Nii vanad kui noored võistlesid Lasnamäe kergejõustikuhallis kolmes kategoorias: tul’is, sparringus ja eritehnikas. Tul tähendab võitlust kujutleva vastasega, sparring on kahevõitlus ja eritehnika hüppeviis, kus jalalöögiga tuleb tabada kõrgel asuvat seadeldist.

PTKs treenivad Milana Gladyshko, Damir Sobolev, Gloria Lehmus, Julian Loginov ja Nikita Radzevičs triumfeerisid tul’is ja Henri Merivälja teenis samas harjutuses hõbeda.

Do-Jangi atleedid võitsid tul’is meistritiitli ja kaks pronksi: poodiumi kõrgeimale astmele tõusis Riho Kalda, kes ühtlasi pälvis turniiri parima veterani tiitli. Pronksi said kaela Ralf Grossfield ja Karolina Koikson.

Tul tähendab võitlust kujutleva vastasega.
Tul tähendab võitlust kujutleva vastasega. Foto: Pärnu taekwondo klubi

Sparringus võitsid meistritiitli PTK sportlased Gladyshko, Edvin Kasak, Sobolev, Lehmus, Adrian Timber, Denis Gorškov ja Radzevičs. Tihhon Popov, Nikita Moskaljov, Artjom Zubakin, Milena Abinskova ja Karina Bogatšenko leppisid hõbeda ja Krister Toomla pronksiga.

Eritehnika on hüppeviis, kus jalalöögiga tuleb tabada kõrgel asuvat seadeldist.
Eritehnika on hüppeviis, kus jalalöögiga tuleb tabada kõrgel asuvat seadeldist. Foto: Pärnu taekwondo klubi

Do-Jangi saagiks jäi sparringus kolm esikohta ja pronks: meistritiitliga naasevad Pärnu Kalda, Grossfield ja Aleksandr Savtšuk, kolmanda kohaga Karl-Kristofer Klaassepp.

Eritehnikas võidutses Sobolev (PTK), kes valiti turniiri parimaks sportlaseks üheksa- kuni kümneaastaste seas. 11–13aastaste hulgas pälvis sama aunimetuse Radzevičs.

Meistrivõistlustel osales üle 160 sportlase.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles