Tasuta bussisõit ei vasta vajadustele (2)

PP
Copy
Tasuta bussisõit on toonud kaasa liinide optimeerimise, mistõttu maaliinide kasutajatel tuleb nuputada, kuidas sihtpunkti ja tagasi jõuda.
Tasuta bussisõit on toonud kaasa liinide optimeerimise, mistõttu maaliinide kasutajatel tuleb nuputada, kuidas sihtpunkti ja tagasi jõuda. Foto: Urmas Luik

Lugesin Pärnu Postimehest Silvia Paluoja artiklit bussiliiklusest (“Maainimese seis: etteveetav”, PP 30.10 ja “Liini sulgemise tõttu lõpeb maarahva otsesõit pealinna”, PP 25.10) ja kuigi mind ei puuduta Karksi–Tallinna liin, siis bussiliiklus siiski. Olen 61aastane üksi elav lesk ja põline pärnakas. Minu ema, vanavanemad, tädi, tema mees ja vanavanavanemad on maetud Helme surnuaeda.

Vene ajal sai Pärnust Tõrva juba hommikul seitsmese bussiga ja päeva jooksul võisid valida veel mitme Võrru,Valka või Tartusse sõitva bussi vahel, mis kõik peatusid Tõrvas. Taaseiseisva Eesti aja alguses polnud veel vigagi, viimastel aastatel oli hea võimalus Sirel Reiside kell 9 Pärnust väljuv buss, mis kell 15 Tõrvast tagasi tuli. Tasuta sõidu kehtestamisega kadus eelmise aasta novembrist aga see liin, kuna ei tasunud ära. Kirjutasin Pärnumaa ühistranspordikeskusse sellel teemal, paluti pöörduda maanteeametisse, sest nemad ise liine juurde ei pane. Kirjutasingi 2018. aasta novembris maanteeametile kirja. Vastus tuli, et praegu mingit asendust plaanis ei ole. Soovitati sõita Pärnust Viljandisse, seal oodata tund–poolteist, et edasi Tõrva sõita ja tagasi samamoodi.

Esiteks teenin miinimumpalka ja bussipiletid läheksid mitu korda kallimaks kui varem Pärnust otse Tõrva sõites. Teiseks ei lähe ma surnuaeda, kaks kätt taskus, vaid mitme kotiga, et viia lilli, mulda. Pärnust Tõrva läheb praegu esimene buss kell 13.30 ja tuleb tagasi 19.30.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles