Järviku väide lutika leidmisest ei toonud eraldi uurimist (3)

BNS
Copy
EKRE poliitik Mart Järvik väitis Toris kohtumisel valijatega, et ta leidis oma töölaua kohalt pealtkuulamisseadme.
EKRE poliitik Mart Järvik väitis Toris kohtumisel valijatega, et ta leidis oma töölaua kohalt pealtkuulamisseadme. Foto: Toomas Huik

Valitsusest lahkuma sunnitud Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna (EKRE) poliitiku Mart Järviku väide valijatele, et ta leidis ministeeriumist oma töölaua kohalt pealtkuulamisseadme, ei toonud prokuratuuri kinnitusel eraldi uurimist.

“Põhja ringkonnaprokuratuur menetleb võimalikku toimingupiirangu rikkumist seoses endise maaeluministri Mart Järviku nõuniku Urmas Arumäe tegevusega,” ütles prokuratuuri pressiesindaja Kairi Küngas, märkides, et lutika asjus ei ole eraldi menetlust alustatud.

Pärnu Postimees kirjutas, et Tori rahvamajas kohtumisel küsis Järviku koolivend Vändra keskkoolist, kas vastab tõele internetis nähtud Mart Ummelase väide, et ministri kabinetis olevat pealtkuulamisseade.

Leht märkis, et Järvik kinnitas seda.

“Kui palju neid on, ma ei tea. Ma sain Henn Põlluaasalt aparaadi, mis näitab neid. Saatsin ametliku kirja [siseminister] Mart Helmele, et seal majas tehtaks lutikatõrje,” rääkis ta.

Järviku sõnul leidis ta pealtkuulamisseadme maaeluministri kabinetist laua kohalt laest.

“Prokuratuur ei pea vajalikuks ega võimalikuks meedias avaldatud oletusi ega arvamusi kommenteerida,” märkis Küngas täna.

Riigikogu esimees Põlluaas ütles, et tal tõesti on aparaat, millega lutikaid leida.

“Omandasin selle juba mõnikümmend aastat tagasi. See on seaduslik aparaat ja igaüks võib selle endale osta,” lausus ta.

Ometi ei soovinud ta kinnitada ega ümber lükata Järviku väiteid, et too oli selle aparaadi temalt kasutada saanud.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles