Mart Järvik avaldas Tori rahvale süvariigi staabi asukoha (18)

Kristo Niglas
, Reporter
Copy
Mart Järvik rääkis Tori rahvamajas muu hulgas, et sai ministrina riigikogu esimehelt Henn Põlluaasalt lutikate avastamise aparaadi. Selle abil ta ühe oma kabinetist leidnudki.
Mart Järvik rääkis Tori rahvamajas muu hulgas, et sai ministrina riigikogu esimehelt Henn Põlluaasalt lutikate avastamise aparaadi. Selle abil ta ühe oma kabinetist leidnudki. Foto: Kristo Niglas

Kui kolm nädalat tagasi jäi Tori rahvamajas nüüdseks endise maaeluministri Mart Järviku tool kohtumisel rahvaga tühjaks, siis üleeile õhtupoolikul oli ta kohal. Enne kõnelema asumist kinkis ürituse korraldaja Kaidi Suviste eksministrile Tori hobuse pildiga tabureti.

Varasemat maaeluministrit oli rahvamajja tulnud kuulama ligemale kolmkümmend inimest, kellest vähemalt üks sõna võtnud mees oli pärit Tartumaalt.

Järvik rääkis rahvale, et peaminister Jüri Ratas on väga tugevalt allutatud kantslerite kogu otsustele. “Kantslerid käivad iga nädal koos ja see on süvariigi staap,” lausus Järvik. “Seal on puhas Reformierakonna õhkkond.”

Järvik ei osanud öelda, kuidas ­käsuliinid sealt laiali lähevad, aga ­mitu seaduseelnõu on peaminister tema sõnutsi valitsuskabineti istungile toonud nii, et kooskõlastusringe pole olnud. Järviku hinnangul on see koht, kus salamisi seadust rikutakse.

Kommentaarid (18)
Copy
Tagasi üles