Olümpiapronks Raja peab spordikuulsuste jõuluturniiril kohtunikuametit

Copy
Pärnakast sõudeäss Allar Raja pildil vasakul.
Pärnakast sõudeäss Allar Raja pildil vasakul. Foto: Erakogu

Täna Rakvere spordikeskuses toimuv Honda spordikuulsuste jõuluturniir tõotab tuua nalja ja naeru ning näitab tippatleetide võimeid ebatavalisel moel. Korraldustiimi kuulub peakohtunikuna pärnakas Allar Rajagi.

Meelelahutuslik Eesti eri paigus roteeruv turniir annab sõu organisaatorite sõnul tippatleetidele võimaluse jõuluaega veidi rahulikumalt võtta ja publikut rõõmustada.

"Heategevusliku suunitlusega üritus rändab linnast linna, edendab liikumisharrastust ja toob sporditipud rahva ette põneval moel heitlema," rääkis Raja. "Spordikuulsuste mõõduvõttu on edu saatnud juba 15 aastat ja alati oleme kogunud heategevuslikku tulu, mis läinud abivajajatele."

Tänavune turniir toob mõõtu võtma tuntud paarid. Nii näeb areenil epeevehklejaid Katrina Lehist ja Nikolai Novosjolovit, triatleete Kaidi Kiviojat ja Kirill Kotšegarovit, võrkpallureid Liis Kullerkannu ja Kevin Saart, krossisõitjaid Kristel Raba ja Priit Rätsepat. Võistlustulle lähevad ka fitnessiatleedid Amani Kivikas ja Siim Savisaar, kahevõistlejad eesotsas Kristjan Ilvesega ning maadlejad Epp Mäe ja Helary Mägisalu. Sõud ja vaatemängu lubatakse koomikute Tõnis Niinemetsa ja Henrik Kalmet juuniori esitluses.

Alade valikus on vehklemine, alkoholita õlle kasti aja peale hoidmine, korvpallivisked, õhupuhuriga takistuse liigutamine, rippumine ja reaktsioonimäng, mis keskendub Eesti spordimuuseumi tegemistele.

"Koos olümpiavõitja Gerd Kanteriga peame boonusena omavahel vägevat duelli: selgub, kes meist on kiirema reaktsiooniga. Kas mina sõudjana või hoopis kettaheitja," lausus Raja. "Kogu päeva vältel näeb tippsportlaste võistlusvahendeid ja lapsi rõõmustab suur batuut. Päevajuhina on taas ametis ladusa jutuga kulturist Ott Kiivikas, kes samuti kuulub korraldustiimi."

Raja sõnutsi on turniiri ajaloo jooksul sellest osa saanud enamik Eesti tippe. "Paljud ei teagi, kuidas võistlus sündis. Räägitakse, et omamoodi süüdi on krossimees Juhan Laansoo ja olümpiavõitja Erki Nool. Viimane olevat lõõpinud, et krossimeeste hea abiline mootor teeb nende eest vaat et kogu töö ära, aga meil, kondiaurul liikujatel, olevat palju raskem. Sündiski kokkulepe, et edaspidi valitakse tõe selgitamise huvides välja kuus neutraalset spordiala, mis kõigile konti mööda," teadis Raja ja kutsus Nooltki areenile. "Mõneti irooniline, ent Erkit pole veel kaasa löömas näinud. Loodame, et suur spordimees jõuab edaspidi starti, ja siis vaatame."

Kuna liikumine on üha popim ja sport muutub aina meelelahutuslikumaks, meelitatakse rahvast nalja ja naerugagi. Raja ütlust mööda tulevad piike murdma tuntud naljamehed Niinemets ja Kalmet, kellele ainsa meespaarina tehakse osalemisel erand. "Koomikute duo on enda füüsilise vormi jätnud rivaalide ees saladuseks," märkis sõudeäss.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles