20 000 eurot ootab Põhja-Pärnumaal kulutamisettepanekuid

Kristo Niglas
, Reporter
Copy
Kaasavas eelarves läheb sel korral jagamisele 20 000 eurot.
Kaasavas eelarves läheb sel korral jagamisele 20 000 eurot. Foto: Arvo Meeks

Põhja-Pärnumaa vallavalitsus kuulutas välja konkursi selle aasta kaasava eelarve kaudu rahastavate objektide leidmiseks. Jagamisele läheb 20 000 eurot.

Kaasava eelarve kaudu rahastatav objekt peab olema seotud Põhja-Pärnumaa vallaga, pakkuma avalikku hüve ja olema avalikult kasutatav. Samuti peab olema teostatav sel aastal. Tekkida ei tohi ebamõistlikke kulusid valla järgnevate aastate eelarvele.

Selline algatus tuleb Põhja-Pärnumaa vallavalitsuses teist korda. Möödunud aastal ehitati kaasava eelarve 10 000 euroga mänguväljak. Põhja-Pärnumaa abivallasekretäri Ahti Randmere sõnutsi proovitakse tänavu enim hääli saanud projekt kiiremini valmis saada kui mullu.

Erinevalt varasemast võib objekti rajada ka eramaale, kuid sel juhul tuleb ettepanekule lisada maaomaniku kinnitus valmisoleku kohta sõlmida vallaga avaliku kasutamise leping.

Ettepanekuid hindab vallavalitsuse moodustatud komisjon. Komisjon jätab kõrvale eeted, mis ei vasta nõuetele, ei ole esitatud tähtajaks, ei sisalda eelnimetatud andmeid või ei ole muudel objektiivsetel põhjustel ellu viidavad.

Komisjonil on õigus sarnaseid ettepanekuid liita ja ettepanekuid täiendada ning teha ettepaneku elluviimise tagamiseks koostööd selle esitajaga. Kõik eeted koos komisjoni seisukohaga avalikustatakse Põhja-Pärnumaa valla veebilehel ja seal korraldatakse hääletus. Teostatakse üks või mitu ettepanekut, mis kogusid enim hääli.

Ettepaneku esitamise tähtaeg on 29. veebruar. Idee võib esitada igaüks. See tuleks saata e-posti teel või kirjalikult vallavalitsusse. Samuti saab esitada oma mõtted valla veebilehel e-vormi abil. Selleks tuleb sisse logida ID-kaardi või mobiil-IDga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles