Otsepilt Eesti koolijuhid arutlevad Pärnus hariduselu üle

Pärnu Postimees
Copy
Haridusjuhtide Aastakonverents
Haridusjuhtide Aastakonverents Foto: Joanna Jõhvikas

6.–7. veebruaril toimub Pärnus haridusjuhtide aastakonverents, kuhu koguneb üle 450 haridusjuhi ja -ametniku Eesti eri paigust, et heita pilk meie hariduselule ja seada sihte. Otseülekanne kestab neljapäeval 11-17.15 ja reedel 10-15.

13. korda toimuval Eesti koolijuhtide ühenduse tippsündmusel tutvustatakse, mida uuenduslikku on haridusel õppida muudelt elualadelt ja räägitakse haridusasutuste juhtimise praktikast.

Konverentsi peaesineja on Londoni Alpertoni kooli õpetaja Andria Zafirakou, kes 2018. aastal võitis üleilmse parima õpetaja auhinna ja kes räägib, millised omadused ja oskused peavad õpetajal tänapäeva maailmas ellu jäämiseks olema.

Eesti Panga president Madis Müller arutleb, kas kriis on tulekul ja kuidas nõndanimetatud  pensionitrall mõjutab haridust.

Eesti teaduste akadeemia president Tarmo Soomere annab soovitusi kliimamuutuse teema  mõistlikuks käsitluseks koolis.

Eesti Olümpiakomitee president Urmas Sõõrumaa esitab oma ettekujutuse sellest, kuidas ärgitada noori liikuma ja parandada niiviisi rahva tervist.

Majandusekspert Ott Pärna kõneleb tulevikutöö oskustest ja neist lähtuvatest proovikividest haridusmaastikul.

Haridus- ja teadusminister Mailis Reps tutvustab teemasid, mis on praegu ministri laual.

Ajakirjanik ja mitut hariduskonverentsi juhatanud Urmas Vaino esitab kümme teravat küsimust Eesti hariduselule.

Veel astuvad aastakonverentsil lavale religiooni- ja suhtlemispsühholoog Tõnu Lehtsaar, ettevõtja ja Eesti rikaste edetabeli noorim miljonär Kristel Kruustük, Century Techi asutaja Priya Lakhani, kaitseväe peastaabi ülem Veiko-Vello Palm, teadusteatri Kvark asutaja Arnold-Rein Tatunts, filmiprodutsent Ivo Felt ja Eesti võrkpallikoondise kapten Kert Toobal.

Päeva juhivad Tallinna Inglise kolledži direktor Toomas Kruusimägi ja Kohtla-Järve gümnaasiumi humanitaarainete õppetooli juht Ainar Ruussaar.

Esimene päev järelvaadatavana:

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles