Arthur Arula – teist aastat järjest nomineeritud teatrikunstnik

Anu Jürisson
, kultuuritoimetaja
Copy
Pärnu Endla sammassaali üles pandud teatrikuunäituse tarvis kägardas Arthur Arula Konrad Mäe maali üleelusuuruses koopia samasuguseks mini­malistlikuks künklikuks maastikuks, nagu on klassiku maalil.
Pärnu Endla sammassaali üles pandud teatrikuunäituse tarvis kägardas Arthur Arula Konrad Mäe maali üleelusuuruses koopia samasuguseks mini­malistlikuks künklikuks maastikuks, nagu on klassiku maalil. Foto: Urmas Luik

Teatrikunstnik Arthur Arula ei kohku tagasi lennutamast ideid, mis esmapilgul näivad teostamatud või ülikeerulised, nagu näiteks paluda Pärnu Endla teatri butafooril maalida lava taustaseinaks uuesti Konrad Mäe üleelusuuruses “Lõuna-Eesti maastik”.

Kolleegid pööritavad Arula tööde peale silmi kogu aeg. “See ongi teatrikunstniku puhul tore, et sa saad tulla igasuguste mõtetega ja siis teised inimesed teevad ära,” naljatab Arula täie tõsidusega. “Aga eks nad peagi nägusid tegema, et selguks, mida teha saab. Kui kõik ilusasti ära seletada – mõtled ju välja ikka realistlikke asju, ainult pead oskama ka ise mõelda, kuidas neid teostada –, aitavad loovtehnilised töötajad idee täielikult ellu viia.”

Arula sõnutsi töötab Endlas nii tugev loovmeeskond, et julgeid plaane võib siin vabalt välja käia. Seepärast ongi tore pärnakatega koos keerulisi asju välja mõelda, olgu see raudteerööbastel sõitev tõld või liivarand ja ­meri keset aiarohelust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles