Toomas Kivimägi: Maailm on muutunud, peame kaasa minema

Toomas Kivimägi
Copy
Majanduskriisi esimese hoobi sai turismisektor: hotellid, spaad, restoranid, Lottemaa, kaubanduskeskused on kinni.
Majanduskriisi esimese hoobi sai turismisektor: hotellid, spaad, restoranid, Lottemaa, kaubanduskeskused on kinni. Foto: Urmas Luik

On tunne, nagu elaksime halvas unenäos. SEE ei saa olla tõsi. Oleme otsinud lahendust maailma sõjakolletele, vaesusele ja keskkonnariskidele, ent tõik, et kogu planeedi murrab viirus, on risk, mida kogu maailm on alahinnanud. Pole rohtu, pole vaktsiini.

Tänapäeva kiiresti muutuvas maailmas on edukad need, kes suudavad juba toimunud, veel parem eesseisvate muutustega operatiivselt kohaneda, nendega arvestada. Vahet pole, kas muutused on positiivsed või negatiivsed, printsiip kehtib.

Nagu ikka jäime kriisile reageerimisega hiljaks, vaid lohutuseks: terve maailm jäi. Universumis ei leidu ühtegi inimest, kes teaks kõike selle viiruse käekirjast ja ravist. Vastuseta küsimusi on väga palju. Kellel õigus, selgub suuresti tagantjärele. Kuid lihtsaid tõdesid võiks teada.

Pandeemia ja sellega kaasnenud sümptom – majanduskriis – lööb valusalt kõiki. Esimese hoobi sai turismisektor: hotellid, spaad, restoranid, Lottemaa, kaubanduskeskused on kinni. Omatulu null. Tulud on vähenenud 99 protsendil ettevõtetest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles