Akkermann asus juhtima turismi toetusrühma

Pärnu Postimees
Copy
Riigikogus äsja loodud turismi toetusrühma juhi, Kihnu juurtega Annely Akkermanni sõnul on praegu planeeritav 25 miljonit eurot turismisektori elushoidmiseks lootusetult vähe.
Riigikogus äsja loodud turismi toetusrühma juhi, Kihnu juurtega Annely Akkermanni sõnul on praegu planeeritav 25 miljonit eurot turismisektori elushoidmiseks lootusetult vähe. Foto: Erik Peinar

Riigikogus moodustati üleeile toetusrühm, mille eesmärk on pöörata tähelepanu kriisis pea täiesti seiskunud turismisektorile. Toetusrühma asus juhtima Pärnumaalt riigikokku valitud Annely Akkermann.

Akkermanni ­sõnutsi on turism praeguse kriisi ajal üks enim kannatada saanud majandussektoreid, sest turismiettevõtete tegevus on täielikult peatunud. “Samal ajal on tegemist sektoriga, mis eelmistel aastatel on loonud kaheksa protsenti rahvuslikust kogutoodangust, ja kui arvestada, et Eesti maksukoormus on 33 protsenti, siis maksnud keskmiselt võttes 700 miljonit eurot makse,” lausus ta.

Toetusrühma juht lisas, et praegu planeeritav 25 miljonit eurot on sektori elushoidmiseks lootusetult vähe. “Riik peab välja mõtlema senisest adekvaatsemaid meetmeid, et kümned tuhanded puhkemajanduses töötavad inimesed ei jääks lähikuudel töötuks,” leidis Akkermann.

Toetusrühma kuuluvad Pärnumaalt valitud rahvasaadikutest veel Jüri Jaanson ja Marko Šorin. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles