Mart Järvik: Tehke kingitusi, aga ärge kokku hoidke!

, Pärnu abilinnapea (EKRE)
Copy
Pärnu abilinnapea Mart Järvik arvab, et kui oli vaja mänguväljakutele silte üles panna või välijõusaale desinfitseerida, sai töö kiiresti tehtud, muudki linnavalitsuse antud ülesanded on Pärnu Haldusteenused ruttu täitnud.
Pärnu abilinnapea Mart Järvik arvab, et kui oli vaja mänguväljakutele silte üles panna või välijõusaale desinfitseerida, sai töö kiiresti tehtud, muudki linnavalitsuse antud ülesanded on Pärnu Haldusteenused ruttu täitnud. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Pärnu linnavolikogu opositsioon käitub majanduskriisi ajal nagu teismeline, kes nõuab töö kaotanud lapsevanematelt uue ja sama hea telefoni ostmist nagu „kõigil klassikaaslastel“. Reformierakondlane Irina Talviste soovib erandita kõigi lastevanemate lasteaia osalustasust vabastamist mai lõpuni, Isamaa liige Andres Metsoja tahab selle aasta äri- ja tootmismaa maamaksu tagasimaksmist.

Pikaajaline omavalitsusjuhi kogemus ütleb mulle, et ettevõtjate aitamisega seonduvad ettepanekud võiksid meie linnavolinikest parlamendiliikmed esitada otse riigikogule, sest ettevõtluse toetamine ei ole kohaliku omavalitsuse korraldamise seaduse järgi omavalitsuse kohustus.

Toon näite: taotlesime mõni aasta tagasi riigilt tööstusala maid valla bilanssi, et meil oleks võimalik kiirelt abistada alustavaid ettevõtjaid maaprobleemide lahendamisel. Saime lühikese ja lakoonilise vastuse: ettevõtluse edendamine ei ole omavalitsuse kohustus, teie taotlus on tagasi lükatud. See jutt siin ei tähenda seda, et ma oleks seejärel loobunud ettevõtlust toetamast. Vastupidi, olen ettevõtluse heaks teinud päris palju ja jätkan kindlalt sama joont.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles