Raido Keskküla: Peame töötuse kasvamiseks valmis olema

Raido Keskküla
, veebilehe toimetaja
Copy
Sisetunne ütleb, et nüüd, kui suvi seljataga ja paljusid meist toitnud puhkajadki läinud, peame valmis olema, et töötus võib siin mail jõudsalt kasvama hakata.
Sisetunne ütleb, et nüüd, kui suvi seljataga ja paljusid meist toitnud puhkajadki läinud, peame valmis olema, et töötus võib siin mail jõudsalt kasvama hakata. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Kuigi astronoomilise sügise alguseni on veel aega, siis laste kooliminek ja seenemets annavad märku, et sügis on käes. Suvemelu järel tuletavad end taas meelde asisemad toimingud, kuid tänavune sügis erineb nõnda palju varasematest. Siin mängib rolli kurja viiruse põhjustatud teadmatus: mis saab edasi? Kas tööd ja leiba jagub ikka kõigile soovijatele? Kas peame oma tervise kaitseks koduseinte vahele varjuma või antakse võimalust veidigi seltsielu elada?

Teadmatus kahandab turvatunnet ja paratamatult muserdab. Ja teadupärast valdab eestlane seda muretsemise kunsti eriti hästi.

Töö kaotamine ja sissetulekust ilma jäämine mõjutab meid mõistagi kohe. Seda enam, et suurel osal meist pole kogutud varu, mis töö leidmiseni toime tulla aitaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles