VIDEO Taekwondo’kad kasutavad võistlustel tehnoloogilisi vidinaid

Märt Pilme
, reporter
Copy
Stick-sparring on ennekõike neile, kes ei ole veel pärissparringuks valmis.
Stick-sparring on ennekõike neile, kes ei ole veel pärissparringuks valmis. Foto: Robert Trofimov

Nädalavaheteusel toimunud taekwondo-võistlus Pärnu Cup tõi üksteiselt mõõtu võtma 55 võitluskunstisõpra: 36 suvepealinnast, 11 Sindist ja kaheksa Kilingi-Nõmmest.

Välja jagati 27 auhinnakomplekti ning mõõtu võeti pattern’is (kompleksharjutuses), sparringus ja stick-sparringus. Viimane neist on treener Robert Trofimovi sõnul heitlus pehmete nuiadega.

“See on mõeldud ennekõike neile, kes ei ole veel pärissparringuks valmis. Nuiad on varustatud anduritega ning võistlejad kannavad spetsiaalseid veste ja kiivreid, millele on samuti andurid monteeritud. Kui nui puutub vesti või kiivrit, saadab andur wifi abil signaali arvutisse ja monitor kuvab jooksvat seisu,” selgitas Trofimov.

A-divisjonis ehk stick-sparringu edasijõudnute seas kuulusid paremate hulka pärnakad Karl-Kristohver Klaassepp, Semjon Fjodorov ja Karolina Koikson. Pattern’is osutusid edukaimateks Pärnu esindajad Julian Logvinov ja Rovar Kivisalu ning sparringus Damir Sobolev (Sindi), Henri Merivälja ja Karolina Koikson (mõlemad Pärnu).

Stick-sparring on ennekõike neile, kes ei ole veel pärissparringuks valmis.
Stick-sparring on ennekõike neile, kes ei ole veel pärissparringuks valmis. Foto: Robert Trofimov

Algajate seas olid stick-sparringus silmapaistvad Milena Nikolajeva (Sindi), Kristel Toomla (Kilingi-Nõmme) ning pärnakad Adelina Vilgas, Tihhon Popov, Artjom Zubakin ja Adrian Timberg. Pattern’is võidutsesid suvepealinna esindajad Adelina Vilgas, Artur Tuisk, Hlib Rešetnjak ja Katrin Kert. Sparringus tegid teistele tuule alla sintlased Artjom Malinovski, Arina Nešina, Ramon Uibo, Milena Nikolajeva, pärnakad Ilja Lukianenko ja Hlib Rešetnjak ning kilinginõmmelane Rait Loodus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles