Haridusosakonna juhataja: Kas tõesti on Pärnu põhikoolides kõik nii halvasti?

, Pärnu linnavalitsuse haridusosakonna juhataja
Copy
Kohti, kuhu koolilapse murega pöörduda, on rohkem kui üks, kinnitab Pärnu linnavalitsuse haridusosakonna juhataja Ene Koitla.
Kohti, kuhu koolilapse murega pöörduda, on rohkem kui üks, kinnitab Pärnu linnavalitsuse haridusosakonna juhataja Ene Koitla. Foto: Erakogu

Väga kurb oli lugeda Signe Tohvi sulest 12. novembri Pärnu Postimehes ilmunud arvamuslugu “Õppenõustaja: Miks me toodame katkisi lapsi?”, kus artikli autor teeb Pärnu linnale etteheiteid põhihariduse korraldamisel ja põhihariduse kvaliteedile.

Pärnu linnavalitsus pöörab põhikooli õppeprotsessile väga suurt tähelepanu. See pole tühi loosung, vaid reaalne töö.

Erilise tähelepanu all on hariduslike erivajadustega (HEV) lapsed. Linnavalitsus ei ole siin kunagi raha lugenud ega kokku hoidnud. 2020. aastal on linnaeelarves HEV-laste õppeks ja toetamiseks plaanitud üle 3,8 miljoni euro.

Meie põhikoolides on lastele olemas arvestatav tugijõud: 31 abiõpetajat, kolm õpetaja abi, 12 eripedagoogi, peale nende 26 eripedagoogika eriala lõpetanud ja peamiselt eriklasside õpetajana töötavat õpetajat, 11 koolipsühholoogi või psühholoogilist nõustajat ja 12 sotsiaalnõustajat. Abiõpetajate ja eripedagoogide koolitamise ja kvalifikatsiooniga on tegeldud järjepidevalt ja see kõik tuleb linnaeelarvest.

Kui lapse hingehäda on mingil põhjusel koolis märkamata jäänud, aga lapsevanemale mitte, siis palun: tulge ja rääkige! Aitajaid, kelle poole pöörduda, on rohkem kui üks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles