Volikogu aseesimehe värvikad sõnavõtud ei murenda Pärnu võimuliitu

Eno-Gerrit Link
, veebilehe toimetaja
Copy
Opositsioon algatas Pärnu linnavolikogu aseesimehe Helle Kullerkupu (EKRE) umbusaldamise sotsiaalmeedias tehtud postituse tõttu, kus ta nimetas Euroopa Liidu lippu võõraks ja orjastavaks.
Opositsioon algatas Pärnu linnavolikogu aseesimehe Helle Kullerkupu (EKRE) umbusaldamise sotsiaalmeedias tehtud postituse tõttu, kus ta nimetas Euroopa Liidu lippu võõraks ja orjastavaks. Foto: Mailiis Ollino

Võimuvõnked valitsuses ei näi Pärnu juhtimist kuidagi mõjutavat ja volikogu ekrelasest asemehe Helle Kullerkupu umbusaldamine homsel linnavolikogu istungil tõotab liiva joosta.

Opositsiooni liikmed algatasid EKRE Pärnumaa piirkonna esimehe Kullerkupu umbusaldamise tema eelmise kuu sõnavõtu tõttu sotsiaalmeedias, kui ta ründas Saarde vallas Kilingi-Nõmme vabadussõja ausamba juures toimunud Euroopa Liidu lipu heiskamist, mis 15 umbusaldusavaldusele allkirja andnud rahvasaadiku hinnangul on sulaselge linnavolikogu maine kahjustamine.

“Häbi teil olgu, Saarde valla valitsejad: kas vabadussõdalased andsid oma elu Euroopa föderatsiooni eest? Isegi lipu seadus ei ole teile püha. Maha võtta kohe see võõras orjastav lipp!” kritiseeris Kullerkupp oma Facebooki lehel Euroopa Komisjoni Eesti esinduselt Saarde vallale kingitud lipu heiskamise puhul korraldatud tseremooniat, mille käigus tõmmati Saarde vallakeskuses Eesti lipu kõrval masti sinine täheplagu.

Kullerkupu jutu järgi on tema umbusaldajad käinud lauale otsitud süüdistuse: umbusaldamise põhjuseks võinuks tuua ükskõik mille, aga mitte Facebookist nopitud lausejupi. “See on väga otsitud põhjus,” leidis ta.

Volikogu aseesimees tunnistas, et nüüd, kuu aega hiljem, ta sellise sõnastusega postitust ei teeks.

“Täna ma seda postitust samamoodi ei kirjutaks, sest emotsioonid on iga kord erinevad, aga jään endale kindlaks, et lipuseadus sellist asja ette ei näe ja vabadussõja ausammas ei ole see koht, kuhu lippu üles tõmmata,” ütles Kullerkupp. “Vabadusvõitlejad on oma elu andnud Eesti Vabariigi eest ja siin ei ole Euroopa Liiduga mingit pistmist. Lipp on võimu sümbol, kindla süsteemi sümbol ja Euroopa Liidu lipp sinna ei sobi. Oma kodus võib igaüks jaanipäeval või jõulupühadeks selle üles tõmmata, aga mitte vabadussõja mälestussamba juures.”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles