Janno Poopuu: Kas Tammsaare puiestee äärde sobiks elamuskeskus või parkvõsa? (5)

, Pärnu linnavalitsuse linnakujunduse spetsialist
Copy
Suurima lubatud ehitusalase pinnaga hoone on võrreldav Tervise Paradiisiga, aga jääb Strandile tublisti alla. Pärnu laht jääb skeemil üles. Vasakul küljel on näha Strandi hotelli.
Suurima lubatud ehitusalase pinnaga hoone on võrreldav Tervise Paradiisiga, aga jääb Strandile tublisti alla. Pärnu laht jääb skeemil üles. Vasakul küljel on näha Strandi hotelli. Foto: AB Artes Terrae OÜ

Eesti Vabariigi aastapäeva eel Pärnu Postimehes ilmunud artikkel “Linn kavandab rannaniidu veerde mahukaid maju” (PP 23.02) ehmatas paljusid lugejaid. “Miks peavad Tammsaare puiestee ja rannaniidu vahel olema nii suured hooned?” küsiti linnavalitsuselt ja vaadati artikli juures avaldatud joonist, kus maapinnaga tasa hoonete taga oli kujutatud kolme kasti.

Enne tulevikukavatsuste selgitamist räägiks veidi olevikust. Kui vaadata Ranna puiestee ja Side tänava ristmikult Mai elamurajooni poole, jääb paremat kätt 600 meetri pikkune vaateplatvormiga matkarada ja vasakut kätt Tervise Paradiis. Tervise Paradiisi ja Tammsaare puiestee vahel on Papli tänava kahekorruselised majad, teisel pool Tammsaaret viiekorruselised korterelamud.

Plaanitavast kolmest majast kaks asuksid Tammsaare puiestee ääres. Neist esimene, Strandist ligemale kaks ja pool korda väiksem kolmnurkne ärihoone oleks Strandist järgmine maja keskranna poole. L-kujuline ajaviite- ja elamuskeskus asuks Tammsaare puiestee ja Kanali tänava nurgal, teisel pool Kanalit Papli tänava majadega samal joonel. Kolmas maja, mida mööndustega võib nimetada rannahooneks, jääks kergliiklustee äärde, sellest veidi mere poole.

Kommentaarid (5)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles