Selgusid EMil võistleva neljapaadi tänase poolfinaali vastased

Copy
Eesti meeste paarisaeru neljapaat pääses eelsõidu võitjana otse poolfinaali.
Eesti meeste paarisaeru neljapaat pääses eelsõidu võitjana otse poolfinaali. Foto: Fred Killing

Põhja-Itaalias Vareses sõudmise EMil on täna kavas teine võistluspäev, mis toob selguse, kas Eesti paarisaerulisel neljapaadil jätkub rammu jõuda poolfinaalist homsesse finaali.

Avapäeval kolme eelsõidu peale paadiklassi valitsejate Hollandi ja Itaalia järel kolmandat aega näidanud neljapaat on asjaosaliste hinnangul saavutanud hea jooksu ja töötab tehniliselt puhtalt. „Startisime ju esimest korda pärast pikka võistluspausi. Stardist saime üle ootuste hästi välja, ja mis peamine, paat jooksis vabalt,” arvas kahekordne olümpiamedalist Tõnu Endrekson (Pärnu SK) vahetult avasõidu järel.

Neliku juhendaja Veikko Sinisalo hinnangul ei tasuvat esimese sõidu pealt põhjapanevaid järeldusi siiski teha, kuna kõik tiimid on pikalt pausilt tulnud ja alles kohanevad võistlusrütmiga. „Keskendusime tehniliselt puhtale tööle ja tulime kenasti toime,” märkis treener, kellele oma sõnutsi pakkus rahuldust teadmine, et Holland ja Itaalia olid aegadega üsna samal pulgal.

Need kvartetid, kes eelsõidus kolme parema sekka ei mahtunud ja seetõttu kohe poolfinaali ei jõudnud, rivistusid eile õhtupoolikul üles vahesõidus, kus jagati välja järelejäänud kolm kohta. Sealt pääsesid poolfinaali Tšehhi, Ukraina ja Austria. Seejärel tegid korraldajad loosimise, et selgitada kahe poolfinaali koosseisud. Selle tulemusel stardib Eesti kell 15.59 esimeses sõidus, vastasteks Austria, Leedu, mullune EM-hõbe, olümpiapiletiga Itaalia, niisamuti Tokyosse koha taganud Norra ja Tšehhi. Teises poolfinaalis algusega kell 16.06 lähevad võistlustulle tunamullusel MMil olümpiakoha kindlustanud Poola, Suurbritannia ja Holland, peale nende Ukraina, Venemaa ja Prantsusmaa. Homsesse medalisõitu pääseb mõlemast sõidust kolm esimest, ülejäänute laeks jääb B-finaal, kus jagatakse kohad 7.–12.

EM on Eesti nelikule tähtis verstapost teel mais toimuvale olümpiamängude viimasele kvalifikatsiooniregatile, kus mängitakse välja järelejäänud kaks piletit.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles