Paikre sorteerimisjaamal puudub jäätmeluba

Asso Puidet
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuu jooksul võtab Paikre sorteerimisjaam vastu kuni 500 tonni jäätmeid, millest suur osa liigub siit sorteerimisjaama juhataja Robert Kiviselja sõnade järgi edasi Hiina.
Kuu jooksul võtab Paikre sorteerimisjaam vastu kuni 500 tonni jäätmeid, millest suur osa liigub siit sorteerimisjaama juhataja Robert Kiviselja sõnade järgi edasi Hiina. Foto: Ants Liigus

OÜ Paikre Pärnus Raba tänaval asuv jäätmesorteerimisjaam on alates jaanuari algusest tegutsenud jäätmeloata. Mis tähendab, et seaduse silmis on tegemist illegaalselt tegutseva prügisorteerimisjaamaga.

Veelgi enam, mitte ainult OÜ Paikre, vaid kõik isikud ja ettevõtted, kes sorteerimisjaama viimase kuu jooksul jäätmeid viinud, on rikkunud jäätmeseadust, mille kohaselt peab jäätmete omanik veenduma, et ettevõte, millele ta jäätmed üle annab, omab jäätmeluba.

Paikre jäätmesorteerimisjaam seda ei oma. Mitte et neile selle andmisest keeldutud oleks. Nad jätsid selle lihtsalt taotlemata.

Sorteerimisjaama juhataja Robert Kiviselja selgitusel esitas Paikre 23. mail keskkonnaametile taotluse küll loa muutmiseks, ent mitte uuendamiseks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles