Teet Roosaar: Linnavalitsuses ei ole parteilisel tasandil ametnikke (1)

Teet Roosaar
, Pärnu linnavalitsuse meedianõunik
Copy
Pärnu jõe veeliikluse korraldamisel tuleb arvestada paljude huvirühmadega.
Pärnu jõe veeliikluse korraldamisel tuleb arvestada paljude huvirühmadega. Foto: Mailiis Ollino

Riigikogu liige Jüri Jaanson heitis 26. mai Pärnu Postimehes ette, et linnavalitsuses kokku kutsutud sõudekanali teemalisel koos­olekul ei osalenud ühtegi parteilisel tasandil ametnikku. Kes need veel on ja millisesse kategooriasse paigutada abilinnapea Silver Smeljanski? Ametnikud ongi apoliitilised, poliitilisi otsuseid langetavad linnavalitsus (linnapea ja abilinnapead) ja volikogu.

Enne otsustamist on vaja leida ­lahendus, mis sobiks võimalikult paljudele huvirühmadele. Selle väljatöötamisel peavad sõna saama kõik, kes jõge kasutavad. Siin ei piisa erakonnakaaslase manitsemisest ütlusega “Me pole siin läbirääkimistel. Kas me lõpetame sõudespordi ära?”, mille peale jahtklubi esindaja õlgu kehitades lahkus.

Miks on Pärnu sõudeklubist peaaegu Papiniidu sillani ulatuval ligemale kahekilomeetrisel lõigul tarvis liiklust korraldada? Sellepärast, et praegu on kõik veeliiklejad juriidiliselt võrdsed ja tuleb tagada selg ees liikuvate sõudjate ohutus. Linnavalitsus ei soovi jõge täielikult sulgeda, nagu 20. mai Postimehes väideti, vaid jõelõigu kasutamist senisest täpsemalt reguleerida.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles