Vallo Kappak: Millest vaikib Lääneranna vallavolikogu esimees?

, Lääneranna vallavolikogu aseesimees (Lääneranna Valimisliit)
Copy
Lääneranna vallavolikogu istung.
Lääneranna vallavolikogu istung. Foto: Jüri Looring

Eestlastel on ammustest aegadest komme, et surnuid taga ei räägita. Surnuist ei räägita halba, rääkimata nende mõnitamisest. Varalahkunud Mikk Pikkmetsa juhtimisstiil ei sarnanenud sugugi kolhoosniku omaga: ta oli visionäär – ja tema tasemeni üks endine kohtunik ei saagi kunagi küündida. (Vt Rait Maruste “Mis kumab Lääneranna valla võimuvõitluse tagant?”)

On kahetsusväärne, et veel aasta tagasi edumeelse ja areneva omavalitsusena silma paistnud Lääneranna vald on tänaseks saavutamas vastupidist kuvandit. Lugejad võivad ju arvata, et käesoleva kirjatüki eesmärk ei ole midagi muud, kui mustata oma poliitilist oponenti, kuid kahjuks peavad nad pettuma. Sopaloopimise asemel soovin tuua päevavalgele selle, millest vaikitakse või mida proovitakse varjata, viies tähelepanu mujale.

Tuleb nõustuda Lääneranna vallavolikogu esimehe sõnadega, et valija peab saama teha informeeritud otsuse, et tuua end juhtima uued inimesed, kes teevad tööd ja ajavad asju ausalt, heas usus ja tahtmises valla, mitte iseenda heaks. Sestap meenutame siinkohal korraks, kes valitseb Lääneranna valda praegu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles