Sügisene pööripäev suunab mõtted Tiefi valitsuse tähtsusele

Silvia Paluoja
, vabakutseline ajakirjanik
Copy
“Keegi ei saa unustusse jätta neid, tänu kellele saame täna Eesti riigis olla need, kes oleme,” ütleb vabadusvõitlejate liidu juhatuse liige Heiki Magnus, seistes Pärnus Vabaduse pargis Eesti riikliku iseseisvuse taastamise eest võidelnutele pühendatud monumendi juures.
“Keegi ei saa unustusse jätta neid, tänu kellele saame täna Eesti riigis olla need, kes oleme,” ütleb vabadusvõitlejate liidu juhatuse liige Heiki Magnus, seistes Pärnus Vabaduse pargis Eesti riikliku iseseisvuse taastamise eest võidelnutele pühendatud monumendi juures. Foto: Urmas Luik

Kaitseliidu liikme, Kotkaristi kavaleri Johannes Magnuse pojapoeg Heiki ütleb, et kui ta üldse midagi kahetseb, siis seda, et pole saanud istuda vanaisa ­põlve peal.

Heiki Magnuse vanaisa arreteerisid veel Eesti politseinikud okupantidelt saadud käsku täites 19. juunil 1941, päev enne Nõukogude Liidu korraldatud punapööret süüdistatuna baa­side lepingu järel Ridala valda paigutatud Vene vägede järele luuramises. Kompanii veebel Johannes Rüü olevat teinud venelastega äri ja ostnud laskemoona ning selle sauna luhtakna kaudu pööningule peitnud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles