Sajad õpilased on ­lihtsustatud karantiinis, üks kool aga koduõppel

Sirle Matt
, reporter
Copy
Kui tavapäraselt on pärastlõunal, kui tunnid lõpevad, koolimaja esine koju minevatest lastest tulvil, siis eile valitses Pärnu Vanalinna põhikooli ümber tühjus.
Kui tavapäraselt on pärastlõunal, kui tunnid lõpevad, koolimaja esine koju minevatest lastest tulvil, siis eile valitses Pärnu Vanalinna põhikooli ümber tühjus. Foto: Mailiis Ollino

Pärnu Vanalinna põhikooli tavaklassid on esmaspäevast alates täies ulatuses kaheks nädalaks distants­õppel. Kontaktõppel jätkab vaid poolsada haridusliku erivajadusega õpilast.

Reedese seisuga on Vanalinna kooli 548 õpilasest 275 andnud kas positiivse koroonaproovi, muul viisil haigestunud, määratud koju enese­eraldusse või lihtsustatud karantiini. Lihtsustatud karantiin tähendab ­seda, et õpilane tohib liikuda üksnes kodu ja kooli vahet.

Vanalinna põhikooli direktori ­Pille Tahkeri selgituse kohaselt kasvas haigestunute arv kogu aeg ja kordus olukord, kui õpilased pääsesid lihtsustatud karantiinist, puutusid uuesti kokku koroonapositiivsega ja määrati kohe jälle sama piirangu alla.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles