SADAM KAOTAS ÜHEGA Miks Pärnu kossutiimi suurim punktikütt klubist lahkus?

Märt Pilme
, reporter
Copy
Kasey Hill lahkus Pärnu Sadamast. 
Kasey Hill lahkus Pärnu Sadamast. Foto: Sander Ilvest

Pärnu Sadama korvpallimeeskond kaotas Eesti-Läti ühisliigas kodusaalis TalTechile 60:61.

Enne TalTechi mängu sai selgeks, et Pärnu tiimist lahkub mängujuht Kasey Hill. 28aastane jänki tõusis nelja Eesti-Läti ühisliiga mänguga võistkonna resultatiivseimaks, kui viskas keskmiselt 15,8 punkti ja jagas 5,3 resultatiivset söötu. 

Kossutiimi juht Johan Kärp ütles, et selline käik oli mõlemapoolne soov.

“Esiteks on ta suhteliselt kallis mees ja kuna me eurosarjas edasi ei saanud, pole meil mõtet hooaja lõpuni nii kõva meest siin hoida. Nüüd ongi Siim-Markus Postil end võimalus rohkem näidata – tema jalg on täiesti terve – ja anname Eesti mehega minna,” rääkis Kärp, kelle sõnutsi nüüd ei hakka klubi kohe mängijate turul ringi vaatama. “Vaatame, kuidas meil läheb ja mis seisus me selle satsiga oleme. Kuna ka Hugo Toom on vigastatud, siis meie rotatsioon praegu väga hea ei ole, aga laseme mõne mängu minna, sest hooaeg on pikk.”

Peatreener Heiko Rannula ütles mängujärgses intervjuus Delfile, et Hill ei sobinud Sadama mängujoonisesse. “Sellist mängu nagu ma tahtsin, temaga mängida ei saanud. Palli liikumine ... ja kaitses ka. Vastastikune kokkulepe: arvan, et tema polnud päris rahul oma rolliga siin, ja mina samamoodi. Saime üksteisest aru ja ta läks edasi. Minu asi on otsida optimaalset koosseisu ja mängustiili – praegu veel meeskond valmis ei ole,” jutustas Rannula.

Klubist lahkub teinegi leegionär, keskmängija Tarekeyi Edogi, kuid temale pole veel kosilast leitud. Nigeeria juurtega keskmängija pääses täna kaheks minutiks platsilegi, aga tulevikku tal tiimis pole. “Võin täna ausalt öelda, et ameeriklastega pole ma täppi pannud,” tõdes Rannula.

Tarekeyi Edogi (palliga).
Tarekeyi Edogi (palliga). Foto: Ain Liiva

Niisiis alustas põhimängujuhina Post, kes väljakul oli 35 minutit ja tõi kaks punkti (visked mängust 0/6) ja viis söötu.

Pärnu oli kogu matši tagaajaja rollis ja kaotas poolaja kuuega. Viimasel perioodil jooksis TalTechi rünnak täiesti metsa – oldi seitse minutit kuival ja visati vaid kaks korvi – ja Andris Mistersil õnnestus kaugviskega neli minutit enne lõppu Sadam esimest korda juhtima viia (60:58). Paraku pärnakad rohkem ei skoorinudki ja võidukorviks kujunes Indrek Kajupanga kolmene 55 sekundit enne lõppu. Lõpuvise jäi Pärnule, ent Mistersi kolmene ei tabanud. Viimase veerandi skoor jäi 11:5 ...

Sadam oli hädas visketabavusega: kolmeste protsent oli vaid 20 (5/25) ja vabavisetel 52 (11/21).

Üleplatsimees oli Mihkel Kirves, kes viskas 18 punkti ja hankis 11 lauapalli. Mehemoodi müttas väljakul ka Arturas Valeika, kes noppis 16 lauapalli ja lisas kuus silma ja neli söötu. TalTechi resultatiivseim oli 15 punktiga Mikk Jurkatamm.

TalTechil on nüüd seitse võitu ja üks kaotus, mis annab kolmanda koha. Pärnu on kolme võidu ja kahe kaotusega kuues. Sadama järgmine lahing tuleb kolmapäeval võõrsil Tartuga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles