Koduotsija Metabo pole tööriist, vaid inimese parim sõber

Merle Rallmann
, veebilehe toimetaja
Copy
Andu-Papi talust võõrandatud 30 koerast on varjupaigas kodu ootamas veel kolm kutsat.
Andu-Papi talust võõrandatud 30 koerast on varjupaigas kodu ootamas veel kolm kutsat. Foto: Varjupaikade MTÜ

Pärnu loomade varjupaigas ootab võimalust ilusaks koeraeluks mullu suvel Viluveres omanikult võõrandatud Metabo. Üheksa kuud varjupaigas kosunud kutsa on tublisti õppinud rihmas käimist ja ootab pikisilmi kodupakkumist.

Metabo on parimas eas kolmevärviline suur koer. Talle sobivas kodus on rahulik atmosfäär ja seal võib teda ees oodata teine tasakaalukas koer. “Uuel perel võiksid lapsed juba suured olla,” rääkis varjupaiga juhataja Seyle Juss.

Varem ei teadnud kutsa rihma otsas jalutamisest kõige vähematki, varjupaigas on ta lõa otsas käimisega tutvust teinud, aga mõningast harjutamist see veel vajab. Metabo on kiibitud, vaktsineeritud, kastreeritud ja saanud parasiiditõrjed.

Kutsaga tutvumiseks tuleb täita sooviavaldus kodulehel www.varjupaik.ee või helistada numbril 524 6705.

Metabo on kodupakkumist oodanud märtsi keskpaigast.
Metabo on kodupakkumist oodanud märtsi keskpaigast. Foto: Varjupaikade MTÜ

Uue elu alguses

Metabo on üks neist enam kui 30 koerast, kes päästeti mullu augustis Põhja-Pärnumaalt Viluverest Andu-Papi talust, kus loomade elutingimused olid allapoole arvestust. Varjupaika saabudes oli koer pelglik ja uje, kuid pelgupaigas on ta harjunud inimeste hoole ja armastusega. Arutu loomapaljundaja juurest päästetud kutsadest on varjupaigas koos Metaboga ikka veel Bosch ja Suur-Papa.

Koerakari pääses tänu tähelepanelikule loomasõbrale, kes loomade elamistingimuste pärast muret tundis ning põllumajandus- ja toiduametile (PTA) sellest teada andis. Kui ametnikud koos varjupaigatöötajatega viidatud elamisse jõudsid, avanes seal kurb pilt: kõik kohad olid kaetud mustuse ja roojaga, toad olid kottpimedad, koerad segaduses ja ärevil. PTA võõrandas loomad ja nad viidi Pärnu loomade varjupaika.

Borderkollilaadseid koeri müügi eesmärgil paljundanud omanik pakkus heausksetele ostjatele kutsikaid teraapiakoerte pähe. Lugege tema ja teiste koerte päästmise lugu siit ja siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles